Hur kan jag veta om det är dags att byta jobb?

flesta anställda undrar om de borde göra karriär ändringar eller fortsätta att arbeta för samma företag. Det är definitivt inte ovanligt för folk att bestämma det dags att byta jobb, och i själva verket USA visar att människor ofta byter arbete under sin livstid, eller till och med kan ha flera olika karriärer under hela sitt yrkesverksamma år. Frågan om huruvida det är dags att byta jobb är fortfarande en komplicerad fråga och bör kräva ersättning av flera faktorer.

naturligtvis många gör detta beslut, eftersom de är missnöjda på nuvarande jobb. Innan beslut fattas är det dags att byta jobb, kan du överväga att källan till denna olycka och om det är möjligt att fixa det på din nuvarande arbetsplats. Kanske du inte kompenseras tillräckligt, och detta kan ändras genom löneförhandling. Du kan bli olycklig i hemmet, som överförs till vantrivsel på arbetet. Verkligen analysera detta, kanske genom att göra några skriftligen eller lista över positiva och negativa i ditt nuvarande arbete, innan den steg till en annan position, eller avsluta utan en.

Följande finns några vanliga orsaker som kan tyda det är dags att byta jobb. Du kanske inte kan få betalt nog för din erfarenhet eller engagemang för att arbeta, och bolaget visar inga tecken på att ge dig bättre ersättning. Du kanske inte får plats i socialt med dina arbetskamrater. Du har chefer eller ledning som inte klarar konstruktivt eller bra, vilket resulterade i en hel del stress eller missnöje från din sida.

En annan anledning kanske du vill byta jobb är om du förstår att uppsägningar i ditt företag är nära förestående. Om företaget planerar att avskeda en stor mängd arbetstagare, kan det vara i ditt bästa intresse att inte vänta för att detta skall inträffa, utan att gå vidare till ett bättre företag eller karriär nu när det går. De flesta som har genomgått stora företag uppsägningar nämna att det är svårt att hitta ett jobb när du är utan arbete och känner att det är mycket bättre att ta ett annat jobb medan du fortfarande anställd. Alternativt, om du känner att du kan få sparken inom en mycket snar framtid, att byta jobb nu kan förhindra att du behöver hävda att du var sparken på ditt cv.

Problemet med att byta jobb, eftersom de flesta människor kan berätta för er i osäkra ekonomiska tider, är att företaget uppsägningar är vanliga. Om du anger ett nytt jobb du en tendens att tappa saker som tjänstgöringstid i ett bolag. Detta kan påverka hur nära du är att få permitterade i ett nytt arbete miljö, och får idén att byta jobb mycket skrämmande. Du måste väga risken mot nyttan när du tror att det är dags att byta jobb, och du kanske vill strumpan bort saker som hyra bonus för akut pengar om du byter jobb och sedan förlora det.

Du bör också utvärdera huruvida ett problem ligger hos din arbetsmiljö eller med ditt arbete som anställd. Om du rutinmässigt respektlöst av andra, för sent arbete, eller frånvarande från arbetet, eller om du har en historia av att inte kunna komma överens med andra medarbetare eller chefer, att byta jobb kan inte lösa problemet. Ta en ordentlig titt på ditt arbete historia att bestämma om du kanske bör ändra ditt sätt att arbeta istället för den plats du arbetar.

En del arbete rådgivare säger att du alltid ska leta efter ditt nästa jobb, eftersom många människor avancera i fältet genom att flytta till olika arbetsgivare. Dessutom är många hävdar att man alltid bör överväga det dags att byta jobb om nya och spännande jobb kan uppstå. Detta är i huvudsak goda råd, och det gör inte ont att ha en aktiv återuppta går, eller att ha en headhunter letar efter din nästa stora jobb. Även att bara skanna papper eller webbplatser som Craigslist en gång i veckan kan meddela dig om du blir tillräcklig ersättning och vårdas på ditt nuvarande jobb. Det skadar aldrig att se vad mer kan "där ute" inom ditt område, och för att få ditt namn ut till arbetsgivare som kan vara intresserade av dig nu eller i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.