Hur kan jag få ekonomiskt stöd för universitet?

Många tror att den bästa vägen att högt betalda jobb och bra karriärer kräver en högskola eller universitetsexamen. Tyvärr, kostnaden för ett universitet program kan tyckas oöverkomligt höga för vissa, vilket orsakar människor att avstå från skolgång de uppfyller kraven för och kan dra nytta av, på grund av undervisning och uppehälle. Det finns flera sätt att få ekonomiskt stöd till universitet, men som kan lätta den ekonomiska bördan och studenter hjälpa överleva ekonomiskt både i och efter universitetet.

En av de största källor till finansiellt stöd till universitet är regeringen . I USA, den federala och statliga regeringarna köra enorma program som ger bidrag och lån till kvalificerade studenter. För att ansöka om statligt finansiellt stöd till universitet, måste eleverna fylla i en lång ansökan med personligt och ekonomiskt uppgifter. Lån och bidrag från staten fullt ut kan täcka kostnaderna för en elevs utbildning varje år, eftersom mängden tilldelats pengar baseras delvis på den skola eleven planerar att närvara.

En annan stor källa till finansiellt stöd till universitet är själva skolan. De flesta universitet och forskarskolor erbjuda åtminstone några ekonomiska stödprogram för sina studenter, ofta i form av begåvad stipendier. Studenter kan behöva uppfylla vissa kvalifikationer som skall beaktas vid skolbaserade stipendier, såsom anor, födelseort eller särskilda omständigheter, såsom inlärningssvårigheter eller upplevt svårigheter. Många andra skolbaserade stipendier grundas på meriter, och kan kräva uppsatser eller rekommendationsbrev från lärare. En del stipendier kan också baseras på finansiella behov och kompetens kan kräva familj och ekonomiska historia.

För studenter som inte kvalificerar sig för skolbaserade eller sektorns finansiella stöd till universitet, finns det fortfarande hopp. Många företag, välgörenhetsorganisationer och humanitära organisationer erbjuder stipendier till högskolestuderande. Ett av de bästa sätten att hitta dessa stipendier är genom att gå med en sajt på nätet som fungerar som ett stipendium databas. Många av dessa webbplatser använder detaljerade frågeformulär för att skapa en anpassad lista med stipendier som passar den sökande. Frågor om ålder, avsedda skola, särskild kompetens och framtida karriärmål hjälp för att avgöra vilka program, bidrag eller stipendier passar profilen för den studerande.

Trots de höga kostnaderna i samband med högre utbildning kan ge vem som helst huvudvärk, källor till ekonomiskt stöd kan hjälpa till. Många experter rekommenderar att eleverna fokusera på att nå stipendier och bidrag, och acceptera studielån endast som en sista utväg. Studielån får skjuta upp betalningen av skolavgifter fram till examen, men det stora intresset och plötsliga övergången till återbetalning kan vara ekonomiskt förödande för vissa. Om lån blir det enda alternativet, men eleverna bör överväga fördelarna med utbildning och potentiella karriär innan man väljer att avstå från att få denna utbildning. Stipendier vanligtvis delas ut varje år, vilket innebär att de kommande åren inom universitet får billigare så länge den studerande fortsätter att ihärdigt ansöka om stöd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.