Hur kan jag bli ett barn Life specialist?

Det finns flera pedagogiska steg du måste ta för att bli ett barn liv specialist. Generellt gäller att ju mer utbildning du får, desto bättre. Erbjudet arbete kan dock minimal men dina chanser att hitta möjligheter i stort sett blir om du har andra färdigheter att erbjuda, som att kunna ett annat språk flytande, eller som har erfarenhet av barn.

Innan du börjar din utbildning stig i denna specialitet, kan du överväga ett par saker. Det viktigaste kanske är att barn livet specialister verk i tryck arbetstillfällen och lider ofta en känslomässig vägtull speciellt när en ung patient förlorar sitt liv. Faktiska möjligheter att hantera svåra och tråkiga situationer är definitivt en förutsättning.

En annan faktor är läge-du kommer sannolikt behöva leva i en ganska stor stad för att finna arbete. Många sjukhus inte har avdelningar barn liv, och om du inte kan få finansiering för att starta en, tar de flesta tillgängliga arbetsplatsen på större sjukhus i stora städer.

När du har bestämt att du vill bli ett barn liv specialist, måste du först få en kandidatexamen. Generellt om du vidtar en grundexamen i barnets utveckling eller utbildning, måste du ta en hel del extra kurser i psykologi för att helt täcka det spektrum av saker du behöver veta för att bli ett barn liv specialist. Vissa universitet erbjuder nu program Child Life, som kan ge dig den bästa utbildningen och den mest sannolika chans på ett jobb när du är klar med examen.

Förutom utbildning i familjerådgivning, sorg, barns utveckling, familj dynamik, och i kultursociologi, kanske du också vill tillbringa lite tid att studera medicinska termer. Du bör ha åtminstone en minimal kunskap om medicinska termer, och kanske också, en kurs med syfte mot att förstå de allvarliga sjukdomar för barn. Eftersom föräldrarna kan bli frustrerade när de känner att de måste förklara sådana frågor till ett sjukhus anställd, kan denna kunskap vara till stor hjälp när du förbereder dig för att bli ett barn liv specialist.

Även om skolan kan du också antingen anser en volontär eller betalas position att arbeta med barn. Volontärarbete i ett centrum eller läger som fokuserar på barn med allvarliga sjukdomar bör bidra till att utveckla din karriär. De flesta stater har i uppdrag program för förskolan barn med betydande inlärningssvårigheter eller sjukdom som har rätt till gratis förskola och tjänster. Ofta är dessa skolor, som kallas SELPA i Kalifornien, är glada över att anställa assistenter, även de timmar som kan komma i konflikt med din skoltid.

När du har uppnått i klassrummet krav, måste du fylla minst 480 timmar till en praktikplats med ett barn Life-programmet. Detta är en stor möjlighet som kan hjälpa dig att göra förbindelser som krävs för att få ett arbete inom detta område. Det är viktigt att notera dock att dessa positioner är ofta obetalda eller låga löner.

De flesta stater i USA kräver certifiering för att arbeta som ett barn liv specialist. Denna certifiering kommer att omfatta obligatoriska fingeravtryck och kontroller bakgrund. Vissa program kan också begära ett drogtest eller psykologisk utvärdering. Certifiering kan kräva viss 4. 000 timmars tillsyn erfarenhet innan du kan sitta i en undersökning. Kontrollera statliga lagar för särskilda riktlinjer eftersom dessa kan variera. Komma certifierad i flera stater kan öka dina möjligheter till arbete. Efter att bli en certifierad specialist barn livet, kan fortbildning vara skyldig att föra certifiering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.