Hur kan jag bli en professionell modell?

En professionell modell är någon som får betalt för att ta bilder, delta i startbanan visar eller gör reklam för en klient. Att bli en professionell modell är kunddriven. Titta är viktigt, men inte alla modeller storlek två och tall. Vissa har ett visst utseende som "mamma", "fotboll coach" eller "farfar", som en kund vill fånga. Det betyder att du inte nödvändigtvis måste vara en viss storlek, kroppsbyggnad eller "skönhet ideal," för att bli modell, men du måste ha ett utseende som på något sätt kommer att tilltala en publik som skulle vara mest intresserad av köper produkten din "look" säljer.

High fashion modeller är det mest exklusiva området, och få nå målet att bli high fashion, och gå på banor i Paris och New York. Kommersiella modeller har en mycket lösare definition. Vissa kroppstyper får inte ske, men du måste passa vad kunden vill. Människor som har en fantastisk funktion, liksom deras händer, kan få en hel del arbete som modeller kroppsdel. Stora händer eller fötter kan få dig att arbeta som en hand eller fot modell.

Varje modell behöver en agent. Det betyder att du måste ha både ett headshot, och en portfölj av bilder. Bilder kommer att kosta allt från 800 till flera tusen dollar (USD), och det hjälper att få dina bilder som utförts av en fotograf som är känd inom mode eller kommersiella industrin.

ombud avgift 10% av vad du får betalt, och bör inte ta ut upfront avgifter för att representera dig. Ombud bör inte förknippas med modellering skolor, som ofta är bluff verksamhet. Du kan också försöka få jobb genom att gå till öppna samtal med din portfölj, men dessa samtal är få och långt mellan. Vissa är inte ens berättigad, men försök att få er att ta klasser på en modellskola. Representationen är den bästa insats mot att få faktiska arbete.

med en agent garanterar inte arbeta som modell. När du träffar kunder måste du visa en bra personlighet, goda färdigheter modellering, och vilja ändra ditt utseende, du måste sälja dig själv som en produkt förespråkare. Du träffar också en hel del kritik, så hög självkänsla är önskvärt om du vill vara en förebild. Du kan inte nödvändigtvis ändra ditt utseende, som inte kommer att tilltala alla kunder. Kunderna har en idé att tänka på vad de vill, och du kommer normalt inte att kunna ändra sig.

Du bör vara bekväm med att träffa massor av människor, har en fantastisk personlighet och har en del handlar träning om du vill bli en kommersiell modell, eftersom en del av ditt arbete kan göra reklamfilmer. I samtliga fall när man har att möta kunder, presentera dig själv som ett oskrivet blad. Bär inte alltför smink eller smycken, hålla håren helt enkelt tränas, och slits mycket enkla kläder. Även om din personlighet ska vara bra och din attityd utmärkt, personlig stil kan störa kundens förmåga att se dig som vad han eller hon behöver för ett skott.

Öva modellering kan också hjälpa dig. När du är på som du behöver för att ge kunden vad han eller hon vill. Detta innebär att du bör känna till utgör, utseende och positioner kropp. Granska alla typer av modeller som representerar det område där du vill arbeta. Studera och kopiera dessa poserar framför en spegel.

Flytta till en storstad och tänka lokalt. De flesta större städer har mindre ansedda bemanningsföretag för att arbeta inom denna stad. Om du inte är en av de mycket få som vädjar till high fashion publiken, kommer du förmodligen inte betalas ut för att resa. Stora städer som Chicago, San Francisco och Austin regelbundet har kunder som behöver lokala modeller. Du kommer också möta mindre konkurrens om du är i en annan stad än New York.

Allt som allt finns det många fler som vill ha detta mål än dem som kan uppnå detta. Att vara en modell kan vara svårt arbete som innebär obehag, långa arbetsdagar, och massor av tid mellan jobb. Var beredd på en hel del avslag, eftersom du kommer troligen få det. Uthållighet kan hjälpa dig, men också hjälpa dig själv genom att besluta om en reservlösning karriär som håller dig ekonomiskt stabila medan du följa dina mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.