Hur förbereder jag mig för en gesäll prov?

En gesäll-examen är en allmän beskrivning av det skriftliga provet krävs för att bli en certifierad handel professionell. Termen gesäll är inte diskriminerande, men historiskt, med hänvisning till någon som hade skaffat sig en särskild kompetens i sin handel. Namnet på den exakta handeln är alltid ge efter rangordning. Till exempel är en gesäll rörmokare en licensierad rörmokare, som är en gesäll elektriker.

tradition inom hantverk är att låta sökande lämna det traditionella gymnasiet tidigt och arbeta direkt i deras handel med val. Kurser erbjuds under en rad år och kombineras med arbetslivserfarenhet för att utveckla de färdigheter som krävs i handeln. Som en förberedelse för gesäll examen, bör sökande studera teoretiska kunskaper, statliga och federala lagar, och handelsrelaterade specifika metoder.

Teoretiska kunskaper är ett mycket vitt begrepp, men när de tillämpas på ett gesäll prov kan definieras som en fast förståelse av principerna för el, allvar, vridmoment, fysik rörelse och inflytande. Förutom dessa centrala funktioner, motiven för vissa förfaranden, effekterna av säkerhet på arbetsplatsen, och hur man undviker skador är alla kritiska till denna process.

Varje handeln sker inom ramen för statliga och federala lagar. Dessa lagar är säkerhet oftast fokuserar, som syftar till att minska risken för personskador eller dödsfall till både tradespersons och kunden. Till exempel elektriska byggnormerna eller motsvarande diktera hur mycket ström som kan köras på ett hushåll ström, och kravet på en strömbrytare. Som en del av gesäll-examen, en grundlig kunskap och förståelse för dessa lagar krävs.

Handel specifika metoder som krävs för en gesäll prov kan innehålla det korrekta förfarandet vid byte av en elektrisk krets, förfarande vid anslutning till en vattenledning, eller när du ska använda olika typer av butiksutrustning. All denna information används dagligen för att utföra de uppgifter av handeln.

Förberedelser inför gesäll examen bör omfatta memorering av stadgar och lagar, förmåga att förklara de teoretiska begrepp i en skriftlig uppsats format och den kompetens som krävs för att fysiskt visa att de korrekta förfarandena. Memorering av en stor mängd information kräver tid och upprepning. Planera för framtiden och ägna tillräckligt med tid för memorering att minst 10 repetitioner av all information.

öva dina färdigheter under överinseende av en gesäll och införliva deras synpunkter dina färdigheter för att förbättra din teknik. Håll studie sessioner med vänner och familj, där de frågar en test fråga och jämföra dina svar på studiehandledningen. Använd interaktivt lärande metoder för att hålla hjärnan engagerad och deltar aktivt i processen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.