Hur får jag ett Medical Coding certifikat?

Medicinsk kodning är en av de snabbast växande yrkesområden, men det kräver en nyinvestering i en gedigen utbildning. Det är en ofattbar mängd av utbildningsprogram, både online och i traditionell college inställningar, som erbjuder medicinsk kodning intyg när de var färdiga. Det är viktigt att kolla in alla utbildningsprogram noggrant för att avgöra om din tid och pengar är klokt investerade.

När man väljer en medicinsk kodning utbildningsprogram, be antagningen rådgivare hur du kan få en kurs konturer. Detta kommer att visa dig exakt vad kurser du kommer att krävas för att slutföra för att få din läkare kodning certifikat. Programmet bör naturligtvis inkludera omfattande utbildning i CPT och ICD-9 eller ICD-10 koder, som är de viktigaste färdigheter i det medicinska koder verktygslåda. Andra kurser du bör titta efter omfatta medicinsk terminologi, anatomi och fysiologi, hippa bestämmelser och farmakologi.

Vissa program erbjuder ytterligare kurser för att komplettera dina medicinska kodning färdigheter. Dessa kan omfatta dator och kurser teknik, grundläggande engelska och färdigheter matematik och kommunikation kurser. Om du är svag i något av dessa områden, eller om du har varit ute i skolan flera år, kommer denna extra genomgång av grunderna be mycket till hjälp när du avslutat din kurs och begin söker arbete.

Oavsett om din välja ett online-program eller ett traditionellt klassrum program, alltid kontrollera programmets ackreditering. Detta kan låta som en frivolt steg, men tänk på den frustration du känner efter att ha tillbringat månader eller år, och hundratals dollar på ett program som inte har den nödvändiga ackrediteringen för att låta dig gå vidare i din karriär. Fråga din antagning rådgivare om programmets ackreditering. När du har namnet på den ackrediterande organisationen, en enkel sökning på Internet ger dig information, både bra och dåliga, om legitimiteten för denna ackreditering och om det är tillräckligt för din karriär.

Kom ihåg, Det finns en viktig skillnad mellan en medicinsk kodning intyg och professionell certifiering. En medicinsk kodning intyg visar helt enkelt att du har genomgått utbildning, vilket är ett viktigt första steg. Professionell certifiering erhålls genom att en ansökan som visar din genomgått utbildning och med en examen för att bevisa din kompetens. Det är fortfarande möjligt att hitta en medicinsk kodning jobb utan formell certifiering, men fler och fler företag bara anställer kodare som är professionellt certifierade. Professionell certifiering säger arbetsgivaren att du har minst nybörjar kompetensen innan du anställs.

I USA finns det två organisationer som tillhandahåller professionell certifiering tentor. American Academy of Professional kodare (AAPC) och American Health Information Management Association både erbjuder professionell certifiering tentor. Båda organisationerna erbjuder tentor intrade nivå samt mer specialiserade tentor, när du väl har fått mer erfarenhet. Kontakta dessa organisationer att ta reda på om din medicinska kodning certifikatet är tillräckliga för att uppfylla de pedagogiska kraven för att få professionell certifiering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.