Hur får jag en palliativ vård utbildning?

Det finns ett antal sätt att få en palliativ vård utbildning. Många läroanstalter som utbildar läkare, sjuksköterskor och andra kliniker erbjuda palliativ vård moduler och avancerad utbildning i palliativ vård där människor kan ta samtidigt gå i skolan. Sådana program kan även vara öppna för bearbetning kliniker eller personer som har avslutat utbildning vid andra institutioner som är intresserad av att palliativ vård utbildning. Annan typ av utbildning är tillgängliga via sjukhus och palliativ vård centra.

Palliativ vård är inriktat på uttjänta vård för patienterna. Målet för sådan vård är att hålla patienterna bekväm, i stället för att extrema livräddande åtgärder, även om vissa livräddande åtgärder kan mycket väl vara en del av palliativ vård. I palliativ vård utbildning, talas om i livets slutskede, olika rekommenderade palliativ protokoll vård, och hur man arbetar med patienter eller anhöriga under en svår tid. De lär sig också om vilken typ av villkor det är troligt att stöta på när du arbetar i palliativ vård, och om processerna för döden och döendet.

Läkare som planerar att specialisera sig på palliativ vård kan bedriva kvalificerad utbildning genom ett program som erbjuder palliativ vård utbildning. Sådana program erbjuds på vissa medicinska och vårdutbildningar, förutom vissa sjukhus. Kortare kurser och finns också tillgängliga för kliniker som vill vara medveten om palliativ vård alternativ och protokoll. Sådana kurser kan inte vara så detaljerad, men de ge människor information om hur palliativ vård fungerar, hur man utvärdera patienternas palliativ vård program, och så vidare.

Läkare som slutför avancerad palliativ vård utbildningar kommer att vara certifierad, vilket kan vara användbart när de söker arbete. Palliativ vård och tjänster som ger läkarna för hembesök leta efter högt kvalificerade personer med ett visat intresse för palliativ vård. Slutförande av en specialitet programmet visar visserligen intresse, och visar att någon tittar på palliativ vård som en möjlig karriär.

Vårdgivare såsom familjemedlemmar, hjälpmedel och så vidare kan också delta i palliativ vård utbildning. Vissa sjukhus och palliativ vårdcentraler har korta kurser för vårdgivare som fokuserar på åtgärder de kan vidta för att få folk att känna mer bekväm. Detta kan vara särskilt användbart när palliativ vård sker i hemmet, vårdgivare kan lära om massage, avslappningsteknik, hur man identifierar medicinska akutfall, hur att administrera läkemedel, och så vidare så att de kan tillhandahålla grundläggande vård i en hemmiljö, med hjälp av en läkare som besöker regelbundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.