Hur blir jag ett Apotek Tekniker?

Även om majoriteten av apotek tekniker få på arbetsträning, många arbetsgivare föredrar att deras apotek Techs har formell utbildning, tidigare erfarenheter eller certifiering. Tekniska skolor, högskolor, militär, vissa sjukhus och yrkesskolor ger ofta formella utbildningsprogram för dem som är intresserade i detta särskilda karriär område. Formellt program kräver eleverna att ta ett utbud av kurser, inklusive läkemedel beräkningar, läkemedel och medicinsk terminologi, farmaceutiska metoder, apotek registerhållning, etik och apotek lag.

För att bli ett apotek tekniker, måste en person som också lära sig namnen på läkemedel, hur de används för att behandla sjukdomar, och riktiga doser för läkemedel. En studerande kan också avlägga en praktikplats för att få praktisk erfarenhet på ett apotek. Efter genomgången ett formellt program kommer apotek tekniker elever får en associera-examen, certifikat eller diplom.

Vissa länder kräver att alla apotek tekniker är certifierade. Denna certifiering är intjänad genom att ta en examen som administreras av Apoteket Technician Certification Board och Institutet för certifiering av Apoteket tekniker. Kandidater till tentamen skall ha en gymnasieexamen eller GED.

Sökande måste också ha något grovt brott domar inom en period på fem år. De borde aldrig ha fått något grovt brott fällande domar anknytning till narkotika eller apotek arbete. Certifierad apotek Techs måste förnya sin certifiering vartannat år.

Apoteket Techs hjälpa apotekare fylla och fördela recept till patienter. Någon som vill bli ett apotek tekniker kan ofta förbereda medicin, piller räkna och etikett flaskor medicinering. När en person bestämmer sig för att bli ett apotek tekniker, han eller hon kan också utföra kassa arbete, svara på telefoner, och lager på hyllorna.

Ibland kan apotek Techs få elektroniskt skickas recept från doktorn. De måste alla alltid kontrollera att de uppgifter som anges på receptet är korrekt. Innan dosering medicin till patienten, ett apotek tech måste ha sitt arbete kontrolleras av farmaceut för att säkerställa noggrannheten. Vissa apotek Techs kan även förbereda former försäkringsanspråk.

Apoteket tekniker som arbetar inom sjukhem och sjukhus kan också ansvara för att läsa patient diagram och förbereda medicin innan medicinen kontrolleras av apotekare. När apoteket godkänner det arbete som utförs av teknik, kan apoteket teknikern ger medicin till patienten. Teknikern lägger sedan information om läkemedlet på patientens lista.

Eftersom apotek tekniker arbetar i detaljhandeln inställningar, sjukhus, vårdhem och andra anläggningar, måste de vara beredda att arbeta kvällar, helger och helgdagar. Några anläggningar är öppna 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, så en tekniker, planeras att arbeta lågtrafik. Den som vill bli ett apotek tekniker kommer att arbeta nära med farmaceuter som hjälper dem att tjäna patienternas medicinering behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.