Hur blir jag en skolpsykolog?

skolpsykolog kan arbeta för en enskild skola eller ett distrikt och kan arbeta direkt med elever, administrera tester på elever som riskerar akademiskt eller behaviorally, och från denna information bidra till att skapa planer för att hjälpa eleverna lärmiljön. Psykologer kan också arbeta med en elevs föräldrar att hitta dem ytterligare rådgivning eller samhällets resurser och att göra förslag på hur hemmiljön kan stödja elevens lärande. Alternativt, de arbetar i skolan om att följa en mängd studenter som har kommit till dem eller hänskjutits till dem för extra stöd. Jobbet kan varieras, men det finns oftast två närstående vägar för den som vill bli en skolpsykolog.

De lägsta kraven för att bli en skolpsykolog är att uppnå en magisterexamen i skolan psykologi. Detta är ett minimum, om människor med en kandidatexamen kan göra ibland del av arbetet som nämns ovan. De flesta människor kommer dock vill först få en kandidatexamen i psykologi eller ibland i utbildning, innan de komma in magisternivå arbete. Varje skola psykologi programmet kan ha ett annat fokus eller vikt, och krav för varje ingång till varje program kan variera. Vissa elever inte tjänar en magisterexamen i skolan psykologi utan i stället tjäna en i psykologi eller rådgivning. Dessa kan också fungera, men fokusera på skolmiljön kan hjälpa en person bättre förbereda för arbete i en skola.

Det anses bättre av många studenter att bli en skolpsykolog genom att få en doktorsexamen i skolan psykologi, som kallas en Ed. D. Detta program tar längre tid, vanligtvis cirka 3-5 år, och doktorandprogram kan söka kandidater som är välutbildade inom psykologi och /eller utbildning. Det finns människor som på nytt tjänar en doktorsexamen eller Psy. D i psykologi, men Ed. D är mer normalt förknippas med skolan psykologi och är ofta att föredra. Specialutbildning för credentialing eller examen kan erbjudas i Ed. D program som inte erbjuds ofta i doktorsexamen eller Psy. D program.

När man har avslutat allt forskarnivå utbildning de vill, de har fler steg innan de blir en skolpsykolog. Det är nödvändigt att få certifiering och licensiering, och kraven för detta är, som varje stat. De flesta människor kan förvänta sig att slutföra en praktikplats innan för att få tillstånd att öva, och många tar en examen. De som vill bli en skolpsykolog kan också ansöka om nationell certifiering, efter avslutad examen, genom National Association of School Psykologer, vilket är perfekt om en person har några planer på att flytta till andra stater, samtidigt som förmågan att arbeta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.