Hur blir jag en radiologi Tekniker?

radiologi tekniker arbetar på sjukhus, läkare kontor, och diagnostiska centra bildframställning, prepping patienter och utrustning radiologiska bilder att ta diagnostiska röntgenbilder på begäran av läkare. Sysselsättningen inom radiologi växer och alla som vill bli en radiologi tekniker bör ha många arbetstillfällen. Måste dock framtiden röntgen tekniker först en utbildningsprogram och passera varje stat krävs prov för licensiering eller certifiering.

Även om vissa röntgen-tekniker kommer att utvecklas i området för att utföra mer specialiserade förfaranden som datortomografi och mammografi, ett första försök att bli en radiologisk tekniker är i allmänhet kommer in i en examen på två till fyra år som omfattar grundläggande radiologiska förfaranden. Ett års program erbjuds också, men dessa program är för nuvarande vårdpersonal som vill byta till ett nytt område eller för att få en specialisering inom ett pågående radiologi yrke. En tvåårig associera-examen från en skola eller ett program som ackrediterats av den gemensamma översynen utskottet för utbildning i radiologi Teknik är lägsta standard.

Det är en bra idé att ta del av de tillgängliga programmen tidigt så snart beslutet att bli ett radiologi tekniker görs. Vissa program kommer att ha tillträde kriterier som tidigare under arbete i biologi, kemi eller matematik eller annan skola specifika krav. Ackrediterade program finns på community college, fyra år universitet, sjukhus och yrkesskolor. Det finns ett par andra saker än läroplan för att leta efter när de beslutar om ett program.

Det ena är ekonomiskt stöd. Statliga skolor tenderar att ha lägre undervisning kostnader och mer statligt stöd, men privata program kan ha biståndsmedlen och stipendier också. Kostnad bör vägas mot individuella behov. Nästa är praktik och arbetsförmedling. De som har en fot i dörren på en vårdinrättning inte som sysslar med praktik och den medicinska anknytningar ett skolprogram, men någon som har ännu att göra nätverk kontakter inom det medicinska området skulle vara väl trafikerad att välja en akademisk program som tillhandahåller praktikplatser i stort sjukhus och vårdcentraler. Detta kommer att hjälpa den som vill bli en röntgen tekniker efter programmet avslutats.

När den inledande utbildningen och studierna har avslutats, kommer de flesta kandidater behöver förvärva statligt uppdrag certifiering och registrering. De flesta stater kräver detta nu, och det i allmänhet innebär fullbordandet av ett ackrediterat program och förbipasserande Den amerikanska kansli radiologiska Technologists (ARRT) certifiering examen. Många som vill bli en röntgen tekniker kommer också att vilja gå vidare till specialiserade uppgifter, chefer, eller undervisning i framtiden. Dessa kan alla uppnås genom att få mer erfarenhet och avancerad utbildning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.