Hur blir jag en kirurgisk-tekniker?

beslut att bli en kirurgisk teknikern, också känd som en operationssal teknikern eller en skrubb, kan vara en spännande och givande en. En kirurgisk teknikern är en del av ett team som arbetar främst i ett operationssalar, som utför operationer. Huvudansvaret för någon som bestämmer sig för att bli en kirurgisk teknikern är att ge patienten och sjukvårdspersonalen en ren, säker driftmiljö. Hon kan uppnå detta mål genom att stödja kirurgerna under något skede av en medicinsk åtgärd-från pre-operativ och underhålls av leveranserna till övervakning av kirurgiska elektroniska produkter till postoperativa städa och rapporter.

Det finns flera vägar att någon kan ta för att bli en kirurgisk teknikern. Många väljer att få sin utbildning från en teknisk eller yrkesmässig skola eller högskola. I allmänhet är de program som erbjuds till en person som vill bli en kirurgisk teknikern är bara ett år lång. Det finns vissa community college som erbjuder även intresseföretagets utbildningsprogram i kirurgisk teknik. Program via ett community college tar normalt cirka två år att slutföra.

Oavsett vilken pedagogisk väg att någon bestämmer sig för att följa för att bli en kirurgisk teknikern, alla program har två segment: undervisning inom ett klassrum och övervakas erfarenhet i en klinisk miljö. Inne i klassrummet finns det en mängd olika klasser som eleverna kan studera-anatomi, fysiologi, patologi, medicinsk terminologi, miljörisker, mikrobiologi, kirurgiska komplikationer, och operationssalar förfarande-för att bara nämna några. När en elev går in i kliniska fas av sin utbildning kommer hon lära sig detaljer om de kirurgiska ingrepp som ofta ses i både allmän kirurgi och specialiserad inom kirurgi, t. ex. neurokirurgi, obstetrik, gynekologi och urologi.

I vissa fall kan en person som vill bli en kirurgisk teknikern får handledd praktik under arbetstid. Den nedsänkning utbildningsprogram kan vara allt från sex till åtta veckor för att ett helt år i tiden. Ofta de studenter som får en nedsänkning utbildning har haft tidigare erfarenheter, till exempel en sjuksköterska medhjälpare som har beslutat sig för att bli en kirurgisk teknikern. Den största skillnaden är att om eleven bara får utbildning på arbetsplatsen, kommer hon inte vara berättigade till certifiering-och vissa arbetsgivare föredrar certifierade studenter.

Utöver god utbildning är det också viktigt att en person som vill bli en kirurgisk teknikern har flera viktiga personlighetsdrag och färdigheter. Till exempel skulle hon vara ärlig, har stora fingerfärdighet, och har förmåga att motstå långa timmar i en operationssal. Hon bör också kunna arbeta bra tillsammans med andra och ägna stor uppmärksamhet åt den minsta detalj. Förmågan att respektera patientens integritet och förblir lugn under stressade situationer är också värdefulla egenskaper för de yrkesverksamma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.