Hur blir jag en karriär psykolog?

En karriär psykolog är oftast en legitimerad psykolog som hjälper arbetande människor som kanske letar efter nya karriärer kan ha rutin svårigheter på arbetsplatsen eller som behöver råd söker arbete. Det finns också karriär rådgivare, men de kanske inte har samma utbildning. Normalt är denna utbildning som definierar hur människor blivit en karriär psykolog.

Den person som vill bli en karriär psykolog kan börja så tidigt som gymnasiet för att studera inom detta område. Först många skolor har olika program rådgivning praktikplats. Den rådgivning Institutionen har ofta kamratrådgivning och det är inte en dålig idé att delta i ett sådant program om de erbjuds. Kom ihåg att skolan rådgivarna kan göra en liten för stor mängd yrkesvägledning också, eftersom några studenter ut i arbetslivet istället för att utvecklas till college. Att be för att bistå eller skugga en high school rådgivare med målet att en dag bli en karriär psykolog kan ge värdefulla erfarenheter, och i kamratrådgivning kan eleverna börja kanske att hjälpa studenter med arbetsrelaterade frågor.

Även om ett nära samarbete med en high school rådgivning avdelning, börja be om förslag på var att gå i skolan att bedriva en examen i psykologi. Medan många psykologi doktorsexamen program kommer att acceptera andra stora företag, de vanligen föredrar eleverna att ha studerat psykologi på grundnivå. Även på universitetet bedriver ett fyraårigt grad kan eleverna vill ta några andra klasser som introduktion till mänskliga resurser. De som vill bli en karriär psykolog måste förstå andra områden som de kommer att samverka. Efter att ha kunskap om möjliga karriärvägar finns eller hur avdelningar inom företaget som mänskliga resurser arbete kan vara mycket värdefulla.

När eleverna är i sina unga år de kommer att behöva börja leta efter forskarskolor, och dessa kan erbjuda antingen en Psy. D eller en doktorsexamen. Antingen grad är bra, men Psy. D tenderar att fokusera mer på rådgivning. Viktigast är ute efter en forskarskola som kommer att ge människor de flesta verktyg för att hjälpa andra om karriär relaterade frågor. Prata med lärare, läsa upp på varje skola och campus besök om möjligt. Tänk dock på att karriär psykolog är inte en skyddad titel, och varje person som har förtjänat sin doktorsexamen och en licens kan kalla sig denna titel, oavsett vad deras fokus i doktorandutbildning.

När eleverna har blivit antagen till en grad skolan, kommer de att spendera mellan 3-5 år att studera och förbereda en avhandling innan för att få sin examen. Eftersom rådgivning kommer att vara en del av jobbet kommer människor måste sedan göra om ett år lång praktik innan få ett tillstånd att praktisera i staten. Vid det här tillfället folk kan öppna upp och i stället bli en karriär psykolog, eller så kan folk råd om olika ämnen. För de speciellt intresserade av arbetsplatsen rådgivning, finns det ibland stora företag som anlitar psykologer att vara tillgänglig för anställda. Oftare karriär psykologer upprätthålla en privat praktik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.