Hur blir jag en garderob Konsult?

En individ med ett bra mode känsla kanske vill bli en garderob konsult, även kallad mode konsult. För det mesta, dessa professionella arbetar med människor att förbättra sin image genom förändringar i deras kläder och accessoarer. Denna karriär kräver vanligtvis en medfödd förmåga att förstå och skapa mode. Vissa, men inte alla, av dessa konsulter klasser eller söka certifiering inom mode eller marknadsföring industrier innan du påbörjar en karriär i garderob hört.

Ett bra första steg för människor som vill bli en garderob konsult att träna skapa personliga mode samlingar. Det handlar ofta om att arbeta med en egen personlig garderob eller hjälpa vänner att sätta ihop nyskapande mode. Leker med sina egna kläder och accessoarer kan ge en blivande mode specialist god praxis, och exponering för trender som han eller hon kan vända sig till en betalande kund.

Ett sätt konsult kan också vilja arbeta med sin eller hennes egna kläder och utseende, eftersom personlig bild kan vara ett bra marknadsföringsverktyg. Potentiella kunder kommer sannolikt att påverkas av hur en konsult ser ut. Eller, om en specialist hanterar sin egen garderob också, han eller hon kan vinna förtroende hos kunden.

Det här jobbet normalt inte kräver en specialiserad examen. Många människor som vill bli en garderob konsult delta i en fyra års universitet och få en kandidatexamen i modedesign, textil-, eller marknadsföring. Andra kan ta professionella kurser inom mode för att hjälpa dem att lära sig grunderna i karriären. Exempel på dessa klasser kan innehålla garderoben organisation, kläder färglära och utveckla personliga stil. Många konsulter att bli framgångsrika på området utan någon formell utbildning alls.

För att bli en garderob konsult bör man kanske försöka att följa aktuella trender inom mode. Detta innebär vanligtvis gå modevisningar, läsning stil tidskrifter, och tittar relaterade TV-program. Modebranschen har en historia av snabb förändring, så konsulterna ofta måste vara noga med att hålla jämna steg med den senaste ser.

Starta företag som en garderob konsult ofta kräver personliga hänvisningar. Ett nytt mode specialist kanske vill erbjuda gratis tjänster till de första kunderna, för att utveckla en kundbas. Om tjänsteleverantören imponerar dessa tidiga kunder, bör de hänvisa sina tjänster till andra. Många börjar i denna karriär arbete som deltid konsulter samtidigt som de bygger sina modebranschen.

Om en enskild person planerar att bli en garderob konsult, kan han eller hon väljer att fokusera på en viss typ av mode. Andra kan specialisera sig på särskilda kunder som kändisar, advokater eller arbetssökande. Att bli en expert på professionell klädsel ger många konsulter möjligheten att människor coach företag eller seminarier värd på arbetsplatsen skrud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.