Hur blir jag en flygledare?

En flygledare garanterar att kommersiella och privata flygplan förvaras på ett säkert och på rätt kurs till sina destinationer hela tiden. Arbetet med en professionell flygledare är ofta snabba, stressigt och krävande, och innebär att personen har en stark karaktär och en hel del förtroende. En person som vill bli en flygledare är vanligen krävs för att genomföra omfattande krav på utbildning och utbildning, samt passerar både skriftliga och praktiska certifieringsprov. Krav varierar beroende på plats, men de flesta länder förväntar en ny professionell att tillbringa minst sex år i klassrummet och praktisk utbildning inställningar innan han eller hon kan bli en flygledare.

En person som vill bli en luft trafikledaren i USA är vanligtvis krävs för att få en fyra-årig kandidatexamen från en Federal Aviation Administration (FAA) som är ackrediterat universitet eller högskola kombinera arbete med praktisk erfarenhet av ett luftfarten anläggning. Studenterna får oftast klassrumsundervisning på fysik, flygteknik och datavetenskap, samt praktisk utbildning med flygsimulatorer och faktiska utrustning för flygtrafikledning. De flesta andra länder förlitar sig på statliga organ som liknar FAA att ge utbildning till blivande flygledare.

Efter examen, är de mest framgångsrika studenterna tilldelas möjlighet att före anställning examen för att få behörighet för avancerad utbildning och ingångsnivån jobb. Före anställning testet är ett omfattande, datorbaserade examen som kan ta upp till åtta timmar att slutföra. En person som klarar testet och får starka rekommendationer från hans eller hennes skola har rätt att söka arbete och delta i en 12-veckors utbildning på ett FAA akademi. Under utbildningen lär sig en ny flygledare om olika FAA regler och förfaranden. Praxis för simulatorer, och blir mer bekant med utrustning

En person som har genomgått utbildning på FAA akademin kan börja arbeta som assistent eller lärling till en etablerad flygledare. Han eller hon kan använda upp till fyra år att få på arbetsplatsen utbildning och erfarenhet innan den tar fart certifiering. En person som visar sin förmåga i praktiska miljöer och återkommande skriftliga tentamina brukar kunna officiellt bli en flygledaren och börja arbeta utan tillsyn.

Förutom utbildning är det viktigt för en enskild att inneha ett antal viktiga karaktärsdrag för att bli en flygledare. En person måste vara säker, bra på att göra snabba beslut och lösa problem, en stark kommunikatör och en effektiv ledare. En blivande flygledare måste ha starka organisatoriska färdigheter och ett skarpt öga för detaljer för att hålla flygplan och passagerare säkert hela tiden. Han eller hon måste vara alert, motiverad och till fullo engagerad i jobbet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.