Hur blir jag en faciliteter samordnare?

Processen att bli ett hjälpmedel samordnare varierar kraftigt beroende på bransch och typ av anläggning. I allmänhet är ett hjälpmedel samordnare ansvarar för olika branscher och förvaltning teammedlemmar. Han eller hon är vanligtvis stationerade inom anläggningen och kan mötas med personal på en regelbunden basis. Inom många branscher är de faciliteter samordnaren ledningsnivå position, med direkta rapporter och en rad andra uppgifter.

Det finns ingen särskild utbildning för att bli ett hjälpmedel samordnare. De flesta arbetsgivare föredrar sökande med någon typ av eftergymnasial utbildning. Detta kan vara ett företag examen eller utbildning i ett hantverk, som snickeri eller elektricitet. Ur arbetsgivarens perspektiv finns det flera viktiga färdigheter som krävs för att bli ett hjälpmedel samordnare: kunskap om facilities management, förmåga att arbeta med hantverk och språkvetare, kommunikation och konfliktlösning.

Fastighetsförvaltning principer är inriktade på de fysiska komponenterna i en byggnad. Detta omfattar byggnaden kuvert eller utsida, uppvärmning, ventilation och luftkonditioneringssystem, landskapsplanering och övergripande underhåll. I de flesta organisation, resurser är centrala för driften av verksamheten eller organisationen. Bibehålla den platsen i gott skick och se till att driftskostnaderna minimeras i väsentliga.

När du har blivit ett hjälpmedel samordnare är din huvuduppgift att arbeta med andra. Detta ingår personal och hantverk. Han eller hon kallas i att reparera eller installera en komponent eller utrustning. Förmågan att ge tydliga anvisningar till externa entreprenörer är avgörande för att hålla underhållskostnaderna låga.

Det finns många tillfällen där den lösning som förespråkas av skickliga yrkesmän är för dyrt eller tidskrävande att genomföra. Istället är syftet med projektet reduceras till enkla reparationer och underhåll. Förmågan att upprätthålla goda relationer när du byter fokus är mycket viktigt.

Skriftlig och muntlig kommunikation är av central roll anläggningar samordnare. Han eller hon måste vara tydliga, koncisa och ger instruktioner som inte kan missförstås. I detta läge finns det ofta skriftliga rapporter och specifikationer projekt som är avsedda för olika målgrupper. Förmågan att skriva för både företagare och teknisk personal är mycket viktigt.

Konfliktlösning är en mycket viktig färdighet om man vill bli en faciliteter samordnare. Han eller hon måste kunna sprida spända situationer, identifiera och genomföra en lösning på komplexa problem, och arbeta med en rad olika personligheter. Många människor tar kortare kurser för att utveckla kunskaper som krävs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.