Hur blir jag en andningsterapeut?

Det finns tre steg som krävs för att bli en andningsterapeut: eftergymnasial utbildning, klinisk erfarenhet och licensiering. En andningsterapeut arbetar direkt med patienter som har andnings-eller hjärt sjukdomar. Terapeuten ansvarar för att tillhandahålla andningsorganen terapeutisk behandling, diagnostiska metoder och förvaltning av patientens hälsotillstånd. Andningsvägar terapeuter utföra specifika andningsorganen vård förfaranden under ledning av en läkare.

Efterfrågan på andningsorganen terapeuter ökar när befolkningen åldras. Den vårdnivå nu låter patienterna liv utökas, så länge som specialiserad vård ges på en regelbunden basis. Patienter som behöver respiratorisk assistans omfattar prematura barn, seniorer med lungsjukdom eller patienter med långvariga sjukdomar såsom kronisk astma eller emfysem.

För att bli en andningsterapeut, specialiserade eftergymnasial utbildning krävs . Detta program är tillgängliga via ett begränsat antal universitet, samhälle och högskolor karriär. Kontrollera uppgifter om program som finns tillgängliga på högskolenivå noga, eftersom dessa i regel andningsterapeut tekniker program. En tekniker arbetar under överinseende av en andningsterapeut och typiskt har färre möjligheter till avancemang utan vidare utbildning än en andningsterapeut.

Den stora majoriteten av personer som blir en andningsterapeut erhålla en kandidatexamen, men många slutföra en magisterexamen. Forskarnivå utbildning öppnar fler möjligheter till karriärutveckling. I high school kurser som krävs för att uppfylla kraven för införsel omfatta kommunikation, biologi, kemi, fysik och matematik. Andningsvägar terapeuter måste kunna beräkna en krävs särskilda gas, en grundlig förståelse av människans anatomi och effekten av olika behandlingsalternativ på kroppen.

Det första året av andningsterapeut programmet erbjuder kurser i människans anatomi, mikrobiologi, farmakologi och matematik. Avancerade kurser i terapeutisk, patient bedömning, klinisk praxis och vård krävs i de högre åren. Arbetsbördan i detta program är förenligt med andra program hälsovård, såsom sjuksköterskor, barnmorskor eller sjukgymnast.

Varje andningsterapeut Programmet inkluderar en klinisk praxis komponent. Kompetens, empati, tålamod och psykologi är viktiga komponenter i hälso-och sjukvårdspersonal roll. De är oftast utvärderats i en klinisk miljö av en andningsterapeut eller läkare.

Alla stater har licenskrav som måste uppfyllas för att bli en andningsterapeut. Kraven varierar, men akademiska meriter, övervakad brev hänvisning, klinisk erfarenhet och en undersökning är vanligtvis krävs. Många stater har fortbildningskraven att se till att luftvägarna terapeuter håller sina uppdaterad kompetens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.