Hur blir jag en Rekreation specialist?

Om en person vill bli en rekreation specialist, även känd som en fritids-terapeut, måste han eller hon brukar tjäna en kandidatexamen i terapeutiska rekreation från ett ackrediterat college eller universitet. Den aspirerande rekreation professionella kan också tjäna en examen i rekreation med en koncentration i terapeutisk rekreation. De som tjänar intresseföretagets grader i rekreations-behandling kan också vara kvalificerad att arbeta i vissa paraprofessional positioner i detta område.

Studenter vid utbildningar i en rekreation terapi program kommer att ta ett antal kurser med anknytning till fältet. Till exempel får de grundläggande kurser såsom anatomi och fysiologi, medicinsk och psykiatrisk terminologi, och onormal psykologi. Studenterna kommer även förväntas bli godkänd och kurser i bedömning, behandling, programplanering, utformning av åtgärder och utvärdering.

Den som vill bli en rekreation specialist behöver oftast klara en certifiering undersökning administreras av det nationella rådet för terapeutisk rekreation certifiering. De flesta arbetsgivare föredrar att deras rekreation terapeuter är certifierade av detta licensavtal byrå. De som klarat testet kommer också att krävas för att slutföra en praktikplats som består av cirka 480 timmar.

En rekreation specialist erbjuder rekreation för dem som är fysiskt funktionshindrade, äldre eller psykiskt sjuka. Genom att använda konst och hantverk, fysisk aktivitet, drama, musik, dans, och organiserade utflykter strävar rekreation terapeuten för att förbättra eller bibehålla hälsan hos patienterna. Den rekreation Terapeutens mål är att stärka patienternas självkänsla, lindra patientens oro, förse dem med socialisering och förbättra grov och fin motorik.

Den som bestämmer sig för att bli en rekreation specialist kan förvänta sig att arbeta i en mängd olika inställningar. Vissa rekreation terapeuter kan arbeta på sjukhus. Andra kan arbeta på sjukhem, akut-omsorg, mentalsjukhus eller rehabiliteringscenter. Vissa kan arbeta i skolan, bryr sig vuxen dag, park och avdelningarna rekreation eller bistod levande centrum. De ger sina terapeutiska tjänster i samband med de tjänster som tillhandahålls av läkare, sjuksköterskor, socialarbetare, psykologer, och arbets-och sjukgymnaster.

Efter rekreation specialist påpekat, bedömer och granskar sjukdomshistoria och tillstånd av en patient, utvecklat terapeuten individuella behandlingsplaner för kunden. Terapeuten kommer då att utföra terapeutiska ingrepp som passar patientens behov. Till exempel kommer patienter som behöver utveckla sociala färdigheter uppmuntras att interagera och leka lekar med andra patienter. Patienter som lider av förlamning på ena sidan av kroppen kan lära sig att kasta en boll med hjälp av arm som är opåverkad av funktionshinder.

Den som vill bli en rekreation specialist kan behövas för att leda patienter i sträckor och övningar som minskar stress och bidra till en mer avslappnad sinnesstämning. Terapeuten kan även leda klienter i aktiviteter som möjligt för dem att utforska sin kreativitet med hjälp av konst, musik, dans och drama. Under hela processen måste rekreation specialist observera patienterna och dokumentera hur de deltar och framsteg genom terapeutiskt program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.