Hur blir jag en Intelligence analytiker?

Det finns fyra steg som krävs för att bli en intelligens analytiker: eftergymnasial utbildning, bakgrund kontrollera, referenser och slutföra processen anställningsintervju. En intelligens analytiker ansvarar för att granska uppgifter och rapporter från agenter underrättelseverksamhet. Utifrån denna information, tillägger de sammanhang till händelser och skapa intelligens analysrapporter. Regeringen säkerhetsorgan och försvar använda dessa rapporter för att hjälpa dem att välja en strategisk ledning.

Människor som tycker om att arbeta självständigt, är intresserad av världshändelserna, och har kunskap om världens historia, religion och tribal relationer hitta största tillfredsställelse i denna typ av arbete. Nästan alla underrättelser analytiker arbetar på kontor med hjälp av den information som ges till dem via video, radio, skriftliga eller rapporter. Interaktionen är begränsad till andra analytiker. Eftersom arbetet är konfidentiellt, många som tycker deras sociala krets är begränsat till personer inom underrättelsetjänsten. I arbetet krävs långa timmar och kan omfatta helger och kvällar, beroende på situationen.

Det första kravet för att bli en intelligens analytiker är att slutföra en eftergymnasial utbildning. Minst kandidatexamen krävs för denna typ av arbete, med de allra flesta arbetsgivare föredrar en magisterexamen. Det finns ingen särskild utbildning i intelligens, utan snarare kandidater som har examen i historia, världspolitik, geografi eller relaterade ämnen. Den roll som analytiker är att ge bakgrund till verksamhet inom andra nationer och deras befolkningar.

Intelligence analytiker arbetar för regeringens försvar och säkerhet eller internationella privaträttsliga bevakningsföretag. Bakgrunden kontroller som krävs som en del av ansökningsprocessen för att bli en intelligens analytiker omfatta böter, politiska, familj och psykologiska. Det är viktigt att notera att slumpmässiga drogtester har blivit en grundläggande del av ansökningsprocessen, söker både lagliga och olagliga droger.

När man ansöker om ett jobb som en intelligens analytiker, se till att korrekturläsa ditt CV och personliga brev, dubbelkontroll för någon grammatik eller stavfel. Minst tre professionella och personliga referenser krävs. Alla tre referenser kommer att kontaktas och uppmanas att lämna svar på en lång enkät. Fråga referenser för tillstånd i förväg, så att de kan tillagas.

Under anställningsintervju processen, de flesta underrättelsetjänster har minst två omgångar av intervjuer. Den första omgången är med de mänskliga resurser som personal och är en inledande intervju. De har en standard lista med frågor och söker komplett, kortfattat svar. Tänk på att allt du säger kommer att skrivas ned och granskas. Det andra steget är först efter avslutandet av det psykiska eller psykisk lämplighet tester. Detta samtal med sektionschef och en annan analytiker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.