Vilka är de olika mikrobiolog jobb?

En mikrobiolog är en vetenskapsman som studerar och undersöker mikroskopiska liv, såsom bakterier och svampar. De flesta arbetstillfällena i mikrobiologi kräver minst ett vetenskapligt grundade universitetsexamen, även på högre nivå arbeten kan kräva forskarutbildning eller till forskarutbildning inom området. Som mikroskop tekniken fortsätter att avancera, jobbet på en mikrobiolog fortsätter att exapand ger kvalificerade forskare en mängd karriärmöjligheter.

De flesta mikrobiolog jobb innebär arbete i ett större labb, antingen gör regeringen, utbildningsmässiga och privat forskning eller bearbetning prover för ett vinstdrivande företag såsom en miljöförändring provningslaboratorium. Vissa mikrobiolog jobb kräver en forskare att specialisera sig på ett visst område, till exempel livsmedelsindustrin. Den typ av arbete en student finner intressant kan bidra mycket till hans eller hennes val av mikrobiolog jobb.

I kölvattnet av den globala panik över möjliga epidemier, kan området mikrobiella epidemiologi vara ett spännande verksamhetsområde. Epidemiologer studera historia, makeup och potentiell fara av infektionssjukdomar. Genom att bedriva forskning och tester av eventuellt skadliga mikrober kan forskare bidra till att fastställa sökvägen till en eventuell epidemi liksom arbete för att upptäcka vaccin och andra sätt att skydda allmänheten från eventuella utbrott av sjukdomen. Mikrobiolog jobb som inkluderar epidemiologi arbetet ofta kopplade till folkhälsan organisationer, och kan vara ett utmärkt val för en vetenskapsman med intresse för allmänheten snarare än privat, forskning.

mikrobiolog jobb inom livsmedelsindustrin kan också att vara avgörande för livsmedelssäkerheten källor. Jobb i detta område kan inbegripa ofta prov-tester för att säkerställa att livsmedel prover är fria från sjukdom bakterier som orsakar t. ex. E. coli . Genom att upprätthålla säkerheten för människoliv livsmedelsförsörjning, kan mikrobiologer bokstavligen bidrar till att rädda liv.

En del läkare har också utbildning i mikrobiologi, eller till och med inrikta sina karriärer runt mikrobiella sjukdomar. Mikrobiolog jobb inom det medicinska området kan kräva en medicinsk examen och praktiserande licens, men kan vara underbart för en vetenskapsman som också älskar att arbeta som läkare. För mikrobiologer utan en medicinsk examen, är viktig forskning och provning utförs i medicinska laboratorier för att diagnostisera mikrobiella sjukdomar och upptäcka möjliga behandlingar.

Att arbeta i mikrobiologi kan vara personligt och intellektuellt givande för många science-sinnade människor. Med nya upptäckter hela tiden vid horisonten, många anser det fält som skall ständigt ökande i form av potentiella arbetstillfällen och nya forskningsområden. Många universitet med god vetenskap avdelningar kommer att omfatta klasser eller stora i mikrobiologi. Dessutom, på grund av offentlig sjukvård som tillhandahålls av mikrobiologi, får och stipendier vara tillgängliga för studenter in detta ämnesområde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.