Varför ska jag studera latin?

Många höga läroplaner kräver nu ett främmande språk komponent, vilket betyder att eleverna kan ha att välja mellan erbjudanden som franska, spanska, tyska, japanska eller latin. Vid första anblicken studera latin kanske inte låter så lockande som att lära sig konversera spanska eller franska, men latin faktiskt erbjuder den flexibilitet i alla språk. Studenter som läser ursprungliga latin utsätts för grunderna i moderna romanska språk såsom italienska, spanska och portugisiska. Lärande latinska ordförrådet första ofta gör spanska kurser mycket enklare att förstå senare.

Att studera latin på gymnasiet och högskolan är också rekommenderas för dem som är intresserade av juridik, naturvetenskap, medicin eller religion som ett kollegium större. Latin används ofta som ett universellt språk bland forskare som arbetar i olika länder och olika discipliner. Till exempel en domare i Tokyo, en advokat i Tyskland och en åklagare i USA förstå alla juridiska termen habeas corpus . En lag studerande med bakgrund i Latinamerika har ofta en fördel medan du studerar för den viktiga bar undersökning.

Läkarstuderande kan också dra nytta av att studera latin. Många av villkoren för människans anatomi och sjukdomar kan spåras direkt till latinska rötter. Återigen, Latin vanligt förekommande i det medicinska samfundet som ett universellt språk. Dem som studerar effekterna av bakterier och andra levande varelser på den mänskliga kroppen kan behöva lära sig vetenskapliga namn, som nästan alltid på latin.

Att studera latin, tillsammans med grekiska och hebreiska, bör också tjäna teologi och stora religion mycket väl. Många ursprungliga religiösa texter finns endast i det antika språk såsom det latinska Vulgata, en tidig form av Bibeln används under katolska tjänster. Betydande delar av moderna katolska tjänster fortfarande utförs på latin. Förstå latinska grammatik och vokabulär kan erbjuda en inblick i den ursprungliga betydelsen av dessa passager.

engelska stora företagen bör också överväga att studera latin, eftersom mycket av vår nuvarande språk är baserat på latin och grekiska rötter. Även latinska klasser inte kan vara lika konversation som franska och spanska betonar de underliggande strukturen i ett språk. När en engelsk student kan lära sig att uppskatta latinska grammatik och ordförråd, han eller hon kan ansöka om att uppskattning till modern engelska. Kreativt skrivande kurser lägger stor vikt vid ordförråd och mekanik, som båda kan förbättras avsevärt genom att studera latinsk litteratur tillsammans med engelsk litteratur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.