Vad gör lantbrukare göra?

Köra en kommersiell anläggning kan vara en komplicerad affär. Det sätt på vilket detta sker varierar eftersom jordbruket sker i många olika delar av världen och omfattar många olika produkter. Det finns alltså många typer av lantbrukare som kan användas för ett brett spektrum av arbetsuppgifter, som plöjning, skörd, eller köra bil.

Farming ofta innebär plöjning jord, plantera frön, ta hand om växter, och bekämpning av växtskadegörare. Lantbrukare kan få ansvar för någon eller alla av dessa uppgifter. På vissa gårdar, har arbetstagare som krävs för att utfodra, vattna, och på andra sätt ta hand om kommersiell boskap som får, nötkreatur och svin.

Farm chefer är oftast personer som har ansvaret för att se till att verksamheten på en gård springa bra. Stora jordbruk företag kräver ofta ledningsgrupper. Dessa människor i allmänhet inte har en uppsättning uppräkning av skyldigheter. De kan vara engagerade i allt från att övervaka andra arbetstagare till beställning av förbrukningsartiklar till felsökning bevattningssystem. En gård också ofta använder ekonomiska förvaltare för att upprätthålla den ekonomiska frågor med anknytning till jordbruk.

Mycket av det arbete som måste ske på vissa gårdar är koncentrerade inom en viss tid av året. Detta skapar behov av säsongsarbetare lantbrukare. När utvecklade länderna gränsen mindre utvecklade länder, det är vanligt att lantbrukare att gå över till de mer utvecklade länderna under säsongen där deras arbete behövs och sedan återvända hem när säsongen är över.

En gemensam uppgift för säsongsbundna lantbrukare är skörden. Det kan vara absolut nödvändigt för en gård att ha nödvändig arbetsmarknaden när produktion har mognat och är redo att skickas till marknaden. Om detta inte görs, kan resultaten omfatta massiva förluster för gården och negativa effekter på livsmedelstillgången i en nation.

De typer av lantbrukare anställdes under skördeperioden kan innehålla skördare och lastare. Skördare är de människor som faktiskt tar bort grödor från träd, vinstockar och växter. Lastare är de som paket eller ladda de grödor som ska transporteras bort från gården.

Det brukar finns många strukturer, verktyg och maskiner på gården som måste vårdas. Det är vanligt för jordbruksföretag att anställa underhållspersonalen att göra detta. Fordon mekanik och andra uppgifter underhåll kan utföras av enskilda individer, men det är inte ovanligt för en person att engagera sig i alla dessa uppgifter.

Föraren kan också säsongsanställda. De kan endast behövs vid skörd när grödor behöver vidtas för att marknaden. I många fall har dock gårdar behöver drivrutiner för många uppgifter under hela året, såsom dragande bränsle, foder, eller bekämpningsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.