Vad betyder en sysselsättning datatillsynsmannen göra?

rekryterar sysselsättning handledare, tåg och hjälper en företagets personalstyrka. Ofta arbetar som medlem av personalavdelningen, en anställning handledare har ansvar för anställdas relationer. Han eller hon kan arbeta som chef för en rekrytering lag eller kan arbeta ensam. Vissa uppgifter kan delegeras till en rekrytering assistent.

Personalrekrytering är en av arbetsuppgifterna för en anställning handledare. En person i denna position övervakar anställningsprocessen och ansvarar för att avgöra när en position behöver fyllas, skapa en arbetsbeskrivning för den positionen och skriva annonser för allmänheten. Sysselsättningen överordnade får i uppgift att utföra intervjuer och välja den rätta kandidaten för jobbet, tillsammans med uppföljning av alla ansökningar. Handledaren kommer att förändras av den nya arbetstagarens utbildning och orientering. En anställning handledare ansvarar också för att avfyra och uppsägningar.

Ett företag är beroende av en anställd handledare för att säkerställa att alla avdelningar är ordentligt bemannad och i trim. Förutom anställd rekrytering, är en handledare har ansvar att se till anställda bo på jobbet och att de utnyttjas effektivt. En person i denna ställning bör skapa ett förtroendefullt och organiserade och motiverade miljö för medarbetarna.

En anställning handledare ser till att företaget är i överensstämmelse med lagstiftningen personal frågor eller rapporter. Handledaren kommer att se de anställda följer företagets rutiner, om det är att lämna in varje vecka tidrapporter eller följa säkerhetsföreskrifterna. Handledaren kan vara med ansvar för genomförandet US Department of Labor Occupational Safety Health Administration (OSHA) förordningar. En person i denna karriär bör vara engagerade i att skapa en skadefri arbetsplats.

Ett arbetsavtal handledare också bör känna till positiv särbehandling planering och alla initiativ mångfald. En person i karriären bör också känna till statligt styrda anställd frånvaro som på kort sikt funktionshinder (STD), långsiktiga funktionshinder (LTD) och familj och Medical Leave Act (FMLA) bland annat ersättningar till anställda.

Företag kräver i allmänhet en anställd handledare har en kandidatexamen och erfarenhet av arbete med mänskliga resurser. Anställd tillsynsmyndigheter bör kunna arbeta med olika människor och få utbildning i konfliktlösning och anställda ledning. En person i denna karriär kan förvänta sig att tas i vissa obehagliga situationer, speciellt när man måste brand människor. Naturligtvis utmärkta människor färdigheter är ett måste. En arbetsledare måste också ha en stark känsla för detaljer och kunna köra enighet om besluten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.