Vad betyder en servitris göra?

Beroende på typ och storlek matställe, kan en servitris har flera ansvarsområden under hennes skift. Om det inte finns någon dedikerad värd eller värdinna i tjänst, till exempel, kan en servitris hälsar inkommande kunder och säte dem enligt punkterna eller preferenser rökning. Vid det här tillfället, fyller en servitris ofta dricka order medan kunder besluta om beställningar.

När kunderna fattar sina beslut, fyller servitrisen ut en order biljett, som skulle kunna innehålla särdrag såsom bord plats, placeringen av varje beställning, dricka order, servernamn och så vidare. All denna information förs in i en dator på en bensinstation eller en kopia av biljetten kan skickas direkt till köket. När köket tar emot beställningen är servitrisen fri att ta hand om andra arbetsuppgifter.

En av dessa tullar är känd som en tabell sopa , som innebär besöker varje ockuperade tabellen i ett tilldelade sektion och påfyllning drycker. Under ett bord sopa, kan kunder har också särskilda behov, till exempel en förändring i den ordning eller en ny meny för en extra gäst.

En servitris kommer ofta att sväva nära henne tilldelade avsnitt i syfte att förutse kundernas önskemål. När alla tabeller har sopat och service, får en servitris kontrollera status av livsmedel order, leverans av färdiga biljetter från köket fönster till kundens bord. När maten har delgivits, en servitris kan uppmanas att ge ytterligare smaktillsatser som ketchup, senap, majonnäs eller smör. Vid denna punkt skulle servitrisen refill också drycker och fråga kunder om deras order är korrekta och förberedda på rätt sätt.

Vid denna punkt i måltiden tjänst, en servitris får endast göra ett minimalt antal bord svep, så att kunderna nog integritet att njuta av sin mat utan avbrott. Servitrisen använder ofta denna gång för att rensa rätter bort från kunder som har slutat äta. Vissa kunder använda denna tid att beställa efterrätter eller efter middagen cocktails, så servitrisen kommer att placera lämpliga order med kök eller tjänsten bar. När kunderna är redo att lämna, en servitris kommer att förbereda en slutlig biljett och lägga den på deras bord.

Om ingen särskild kassör i tjänst, kommer servitrisen ta kundens betalning och behandla dem på en angiven kontant monter. Kunden får ett kvitto på måltiden köp eller byte från en kontant transaktion. Varje deponering skulle med största sannolikhet utförts vid denna tidpunkt. Servitriser ofta betalas en minimal timlönen av restaurangen, så kunden tips hjälpa dem att tjäna åtminstone den federala minimilönen per timme.

Under en restaurang långsamma perioder, utför en servitris också ett antal skyldigheter som kallas sidan arbetar . Typiska biverkningar arbetet ingår falsning servetter, rullande silver, fylla dryck stationer, utsättning serviceområden, och rengöring tilldelade sektioner. En del servitriser arbetar ett helt arbetsskift tills avlösas av en annan server, men andra kan uppmanas att klocka ut eller göra sidan arbetar efter en rush är över. En servitris "schema, arbetstid och ofta avgörs av kundernas efterfrågan eller en chefs behov av att minska arbetskostnaderna.

Vissa restauranger kan anställa kassapersonal, servitriser mat löpare, bussers bord eller värdar för att ge möjlighet att koncentrera sig på sina huvudsakliga arbetsuppgifter. Andra kan kräva servitriser att utföra många olika arbetsuppgifter på en gång, vilket kan göra ockupationen av servitris både mentalt och fysiskt krävande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.