Vad betyder en pianist göra?

En pianist kan användas för att framföra musik av flera skäl, beroende på art och behov av hans eller hennes arbetsgivare. En pianist bekant med de religiösa hymner följer ofta en kyrka församling och /eller kör under planerade tjänster, till exempel. Ett klassiskt utbildad pianist kan ge musiken för repetitioner dans klass och föreställningar. Före uppfinningen av ljud filmer, skulle biografer hyra en pianist eller organist att ge ett soundtrack för stumfilmer. Ett antal exklusiva restauranger och lounger sysselsätter professionella pianister ge lågmäld bakgrundsmusik medan gästerna äta eller dansa. Det finns också speciella klubbar där en professionell pianist ger karaoke-stil ackompanjemang för amatör sångare.

Vad en professionell pianist gör är att tolka och uppföra musik anpassad till omständigheterna i arena eller tillfälle. En pianist övar i regel musik från en rad genrer i syfte att bygga upp sin repertoar, antalet låtar en pianist kan utföra från minnet. Vissa pianister studie klassiska teknikområden och partitur för år för att bli kvalificerad solo utövande konstnärer eller ackompanjatörer av utbildade sångare. Andra ta musiklektioner för tangentbordet för att utföra populärmusik, religiösa hymner och musikalisk teater. För många pianister, börjar processen med barndomen lektioner på korrekt fingersättning teknik och musikteori. Vissa pianister kan också lära sig hur du spelar genom att lyssna på professionella pianister och duplicera de anteckningar på ett piano eller elektronisk klaviatur. Det är inte ovanligt för en pianist att bli helt förrän om att lära sig spela på gehör.

En klassisk pianist kan fungera som en solist i ett skäl hall, eller som gäst artist med en hel orkester. Många klassiska musikstycken kräver en pianist att spela mycket intrikata mellanspel mot en orkestral bakgrund, som i fallet av George Gershwins "Rhapsody in Blue. " En jazzpianist uppträder ofta med en tre eller fyra bit kombo bestående av en trummis, gitarrist, basist och keyboardist. Till skillnad från en klassisk pianist, är en jazzpianist i regel gratis att improvisera hans eller hennes soloframträdanden under en tilldelas "break" i låten. Ett solo jazzpianisten kan också utföra ut och improviserade versioner av populära standarder i en exklusiv middag anläggning eller pianobar.

Det finns vissa utmaningar en professionell pianist måste inse dock. Hitta reguljär sysselsättning i ett band eller en solo artist kan vara svårt, så en musiker kan behöva hitta andra musik-relaterade arbeten, till exempel privat undervisning och enstaka session arbeta i mindre studios. En musiker kan också ha att jobba ett vanligt jobb för att försörja sig själv mellan musikaliska spelningar. Att arbeta som ackompanjatör för dans klasser eller musikgrupper teater kan också vara fysiskt och psykiskt beskatta på en pianist, eftersom materialet kan behöva upprepas flera gånger under repetitionerna. Många erfarna pianister tjäna också en sida lön genom att utföra för bröllop och begravning ceremonier. Lokala musikaffärer kan också ha öppningar för privata instruktörer eller demonstranter instrument. Vissa musiker tjäna ännu ett levande genom att lära de tekniska aspekterna av instrumentet och bli professionella piano tuners eller konservatorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.