Vad betyder en biolog göra?

talar bemärkelse, eftersom någon som har avslutat college eller högre utbildning i biovetenskap, är biolog utrustad för att bedriva ett brett spektrum av yrken. Denna artikel kommer att ta en titt på några av de olika yrkesval som en biolog kan välja att följa.

När det gäller jordbruket, skulle en biolog utöva agronomi, eller mark vetenskap som studerar frågor om grödor, mark och miljö. Husdjursvetenskap ger biologen förmågan att ägna intressen i mejeriindustrin, hästavel, eller i veterinärmedicin.

Aquatic vetenskap omfattar områden som limnologi, läran om sötvatten system samt marinbiologi och oceanografi. Fiskeribiologi är också relaterad till detta område, liksom iktyologins, undersökning av fisk. Havsdäggdjur vetenskap fokuserar på en annan klass av vattenlevande djur.

Utanför vatten djur, finner vi på andra områden vanligen indelade i zoologi. Entomologi, faller studier av insekter, inom denna kategori, som utgör Herpetologi, det område som fokuserar på reptiler och amfibier. Mammalogy omfattar alla däggdjur, vattenlevande eller landlevande, och Ornithology tar upp frågan om fåglar. Parasitologi, har studiet av parasiter, betydelse inom medicin, folkhälsa, och tamdjur vård, liksom virologi, läran om virus.

En biolog kan lära i en high school eller college, förmedla kunskap och överenskommelser för att en ny generation. Biologer lär också genom 4-H klubbar och Extensions Services, anknutet till de statliga universiteten. En biolog kan även arbeta i utbildningen departementet ett museum, zoo, akvarium, vinterträdgård, arboretum, park eller botanisk trädgård.

Många andra områden är öppna för en biolog också:

  • Astrobiologi är det område som utforskar platsen för livsformer i det stora universum.
  • Kriminalteknik omfattar torv som delas av biologi och brottsbekämpning.
  • Food Science bidrar till utvecklingen av nya livsmedel samt livsmedelssäkerhet.
  • neurobiologi ger möjlighet att studera hur beteenden skapas av nervsystemet.

Detta är bara några av de många, många saker som en biolog kan göra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.