Vad betyder en Skulptör göra?

En skulptör är en konstnär som vanligtvis är egenföretagare. Han eller hon kan arbeta i skulptur deltid och har en deltids-eller heltidsarbete i en annan karriär området för att betala vanliga räkningar. Frilansande konstnärer inkomster är ofta inte så stabil. En skulptör med undervisning fullmakten får lära skulptera klasser på en konstskola. Skulptörer skapa originalskulpturer i en hemstudio eller i hyrda kommersiella lokaler såsom i ett lager omvandlas till konstnärsateljéer.

utveckla idéer för tredimensionell (3-D) skulpturer eller statyer och följa dem genom till färdiga konstverk är den viktigaste uppgiften för en skulptör. Skulptörer får arbeta i ett eller flera medier som kan innehålla papper, sten, metall, is eller trä. De skulptera tekniker och storlekar av skulpterade bitar varierar stort mellan konstnärer. Exempelvis kan en typ av skulptören specialiserade på små snidade trä statyer, medan en annan kan skapa stora 3-D väggmålningar gjorda av rullade eller vikta papper.

Ett samtida skulptör måste tillbringa tid främja hans eller hennes konstnärliga talang och tjänster. För att bli kända, konstnärer måste få både deras namn och träna i samhället, exempelvis genom artiklar och fotografier i lokala och statliga tidningarna. Skulptörer bör bygga en portfölj som visar bilder på deras konstnärliga verk. De kan ha en hemsida med ett galleri av sina skulpturer och brukar försöka att få sina verk visas i lokal konstnär gallerier eller museer.

En del skulptörer sälja sitt arbete till regeringar eller byggprojekt ägare. Som har sitt skulpturer väl synlig plats, t. ex. i lobbyn av byggnader eller i form av fontäner och statyer i offentliga parker kan verkligen hjälpa skulptörer och deras arbete blivit välkänt. I de flesta fall en plakett med skulptör namn och annan information om honom eller henne samt skulpterade konstverk i sig är skisserat nära skulpturen.

Många konstnärer arbetar långa timmar. En skulptör som håller ut och har en verklig passion och talang för original skulptera är det mest sannolikt att få genomsnittlig eller över genomsnittet betalning samt erkännande för hans eller hennes skulptur arbete. Skulptörer som kombinerar hårt arbete med aggressiv marknadsföring tenderar att göra det mesta försäljningen och ta emot de högsta projektet priser för konstnärer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.