Vad betyder en Promoter göra?

En promotor är en person som är ansvarig för marknadsföring och publicitet händelser. Han eller hon kan arbeta för att annonsera evenemang såsom konserter, atletiskt turneringar, eller händelser välgörenhet. Sökande måste komma på kreativa sätt att se till att allmänheten vet om händelser för att dra publik.

Beroende på budget för marknadsföring av plats, kommer en promotor måste ta reda på unika och prisvärda sätt att sprida information om händelsen, och samtidigt främja det på ett sätt som gör att människor vill närvara. Projektledarna måste i allmänhet att kunna förutsäga vilka typer av marknadsföring kommer att arbeta för specifika händelser. Till exempel kan vissa initiativtagarna vara mer benägna att använda sociala nätverk webbplatser att marknadsföra en händelse för tekniskt kunniga personer i tjugoårsåldern, i stället förlita sig på andra annonser.

Under en särskilda händelser eller projekt, får initiativtagare har att arbeta med många andra människor i andra branscher att helt organisera och marknadsföra evenemanget. Till exempel kan han eller hon arbetar med grafiska designers och kopiera anställda butik för att övervaka design, produktion och distribution av händelse flyers. Blivande projektledare kan passera ut flygblad själva, medan erfarna projektledare har volontärer dela ut dem.

Det finns olika områden för att främja en person kan specialisera sig i. Nattklubb projektledare får anställas av klubbägarna att öka andelen låntagare som dyker upp, särskilt om de vill öka verksamheten på vissa kvällar i veckan . En nattklubbsägare fungerar normalt ut en affär med en promotor som han eller hon endast betalas ut om ett minsta antal personer dyker upp eller i baren når en uppsättning monetär vinst. Nattklubb projektansvariga kommer ibland att få en del av införsel avgifter.

musiker eller åskådare idrottsmän kan hyra sin egen projektledare som fokuserar enbart på att främja deras specifika utseende. Kunderna är i allmänhet eniga att betala sina initiativtagare en andel av sina inkomster för händelsen. En promotor huvudfokus är att ständigt få folk att visa upp till sin klients konserter eller framträdanden och ökar kundens offentligt erkännande. Som kund blir mer välkänd, han eller hon kommer att kunna befalla mer framträdande avgifter, vilket ökar en promotor intäkter.

Främjande arbete är projektbaserat, så en promotorn arbetar långa timmar fram till en händelse och då utan arbete fram till nästa händelse. Det finns normalt ingen officiell grundutbildningen för att bli en initiativtagare. Initiativtagare som tenderar att vara de mest framgångsrika är de som kan räkna ut vad marknadsstrategier kommer att bli mest framgångsrik för olika demografi. Framgång i marknadsföring mäts i regel vid den vinst händelsen gör. Även om en promotor kan dra stor publik, han eller hon inte kan ha fortsatt framgång om för mycket pengar lades på marknadsföring och en stor vinst har inte gjorts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.