Vad betyder en Lifeguard göra?

en badvakt gör precis vad titeln antyder: hon vaktar liv simmare i sitt geografiska ansvarsområde. Detta innebär inte bara övervakning simmare i vattnet, utan även på stränder, hamnar, bryggor och flottar. En badvakt uppgift är att skydda hela badplatsen.

Jobbet är en allvarlig en som kräver möjlighet att observera många människor i alla åldrar och förmågor bad vid samma tidpunkt. Dessa personer kan vara begränsad till ett poolområde på hotell, kommunala rekreationsområden, privatägda simma klubbar eller skolor eller spridas ut längs stranden av en flod, sjö eller hav. En badvakt måste också övervaka och kontrollera simmare beteende utanför vattnet för att säkerställa den allmänna säkerheten och bibehålla en trevlig rekreationsområde.

Den huvudsakliga funktionen av en badvakt är att se till att alla i hennes ansvar är säker. För att öka tanke på ansvarsområde, en livräddare ofta sitter i en hög stol med utsikt över poolen eller stranden. I större öppet vatten områden är badvakter vanligt förekommande i roddbåtar att patrullera området. Kikare är standard verktyg för de flesta badvakter.

Förutom att titta på badande, badvakter se upp för omständigheter som kan leda till farliga förhållanden. Rough spela som kan leda till skada eller leka med riskabla föremål eller leksaker i vattnet eller på stranden är förbjudet. Om en skada uppstår ska badvakter utbildade för att ge grundläggande första hjälpen och har tillgång till nödnummer telefon och utbildad personal för mer allvarliga incidenter.

En person får inte bara vara en expert simmare och kunna lugnt hantera nödsituationer för att bli en livräddare, men måste också formellt utbildas och certifieras. De minimikrav för certifiering som krävs beror på plats, men en Röda Korset Avancerad Livräddning Certificate eller motsvarande är oftast nödvändigt. Utbildningen kräver ett framgångsrikt slutförande av 22 enheter av vatten skyddsanvisning kombination med att klara ett test på strategi och teknik för att undsätta. En repetitionskurs måste godkännas av badvakter vart tredje år för att kvalificera dem för fortsatt anställning på de flesta platser.

Att vara en livräddare ses ofta bara som ett sommarjobb för unga studenter eftersom det är säsongsarbete i många delar av landet och oftast inte kräver en hög lön eller omfattar fördelar. Det kan bli ett heltidsarbete, men om anställning är genom en kryssning linje eller en inomhus klubb eller anläggning som kräver badvakter året runt. Med förlängd utbildning kan en livräddare också blivit en vattensäkerhet instruktör eller simma lärare eller tränare, som båda betalar betydligt mer än en livräddare ställning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.