Vad betyder en Diplomat göra?

En diplomat eller sändebud, representerar sitt land i världen i en mängd olika positioner och kapacitet. Hon förväntas, som framgår av hennes befattning, att vara diplomatisk och upprätthålla största poise och värdighet hela tiden. En stor del av jobbet innebär resande och samverkan med utländska dignitärer, såväl som att stödja medborgarna i sitt eget land just nu främmande länder, flyktingar och utlänningar som söker fristad. Allt detta sker i samband med positivt karakterisera och försvara sitt lands politiska och sociala positioner. Diplomaten måste också rapportera tillbaka till sitt ursprungsland om det politiska klimatet i de länder hon besöker.

Diplomater inte bara att vara uppdaterad på internationella aktuella frågor, men också vara kunniga på diskutera potentiellt brandfarliga ämnen med alla från världens ledare att vanliga medborgare. Denna position kräver förmåga att bistå i utvecklingen av utrikespolitik som bygger på personliga iakttagelser och granskas noggrant politiska klimat. Diplomater förhandla regelbundet fördrag och avtal som påverkar de internationella relationerna.

Även om inga två diplomater har samma arbetsdag, vissa uppgifter är gemensamma för dem alla. En diplomat tillbringar mycket tid i möten, några arbetar med lokala frågor och andra som kan påverka världsfreden. Varje möte måste oavsett dess betydelse på området för internationella förbindelser, avrapporteras och dokumenteras fullt ut. Diplomater också vanligt uppdatera främmande land ledare om förändringar handelspolitiska och andra frågor som väsentligt påverkar världen förbindelser.

En karriär på detta område kan vara spännande och givande, eftersom det innebär att möta intelligent och spännande människor från många kulturer och livsstilar. Det kan dock vara stressande. Eftersom sändebud färdas normalt sett cirka 50% av tiden, är utmattning ett vanligt klagomål, liksom längtan efter sällskap av vänner och familj och begär favoritmat hemifrån. Att bidra till harmoni mellan nationer är givande, men kan ofta blek i jämförelse med den stam av känslor av ensamhet och utanförskap.

Baserat på intensiteten i position och den kunskap som krävs och utbildning, landar ett jobb som diplomat är en utmaning. En kandidat-eller magisterexamen i internationella relationer, statsvetenskap eller ett närliggande område är en bra början, men att flytande behärska minst två språk är nästan alltid en förutsättning. Omfattande personlighet och tester karaktär är ofta en del av den analytiska granskningen, som diplomat kan sällan förutsäga situationen på horisonten och måste räknas om för stabilitet, omdöme och integritet.

En diplomat har liten ner tid, hon måste alltid vara redo att kliva fram med tillförsikt och charm oavsett hennes åsikter eller känslor. Fungerar bra under press och att anpassa ständigt tidsfrister oavsett miljön kraven för att bli framgångsrik diplomat. Framför allt måste en kärlek till äventyr, träffa nya människor och uppleva olika kulturer vara en stor del av en diplomat personlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.