Vad betyder en Bouffon göra?

En bouffon är en typ av resultat i franska teatern som fokuserar på användningen av hån som kärnan i presentationen. Utövande konstnärer som sysslar med just detta teatraliska uttryck ibland som bouffons eller gycklare . Begreppet i sig är faktiskt en variant på en äldre term som används i gångna tider att beskriva underhållning stil i samband med vissa former av komedi.

rötter bouffon ofta spåras tillbaka till utvecklingen av opera buffa under senare delen av 17: e talet och början av 18. Århundradet. Som en form av musikalisk komedi som använt sig av opera inställningar och allmänna stilar prestanda, åberopade bouffon tungt på användningen av lokala dialekter, inställningar som innehöll element som var vanligt för publiken, och en rask takt. En lyckad bouffon i den här inställningen behövs exakt diktion för att leverera den snabba dialogen och hålla prestanda rullande längs vid accelererad takt.

Jacques Lecoq krediteras med myntat samtida ideal bouffon. Under det tidiga 1960-talet utforskade Lecoq en rad komiska strategier som ingår fars, satir, slapstick och burlesk. Att införliva de element som var vanliga i opera buffa till dessa komiska metoder ledde Lecoq att skapa en typ av hån som var mycket underhållande, laddad med satir och ironi, och flyttade in i en frenetisk takt, vilket gör den idealisk för den experimentella stämningen som var förekommer i mycket av det konstnärliga ansträngningar av detta decennium.

Arbetet med en bouffon innebär användning av många av de färdigheter och strategier som används av komiska underhållare under hela den kända historien. Den bitande kommentarer i samband med domstol gycklare under medeltiden finns i arbete bouffon. En snabb takt, som ofta ses i vaudeville komedi rutiner, är också en del av föreställningen. Användningen av vardagliga miljöer och händelser bidrar till att ansluta denna komedi förhållningssätt till publiken, eftersom komedi beror på situationer som de lätt kan identifiera sig med. Allmänna fysiska gester och snabb-brand dialog levereras i klart, men allt dialekter hjälp att spetsa till grunderna i denna strategi.

Det finns de som anser att modern bouffon prestanda för att vara mer av ett derivat av många av de strategier för komedi som har funnits sedan början 20th century. Samtidigt erkänner påverkan av dessa olika skolor av komedi, förespråkare notera att bouffon idag utnyttjar dessa element hämtade från andra typer av resultat på unika sätt. Detta, enligt förespråkarna för denna komiska konstform, bekräftar att denna konstform har vuxit fram som en specifik teknik i sin egen rätt och som kan stå på sina egna meriter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.