Vad är vuxenutbildning?

Vuxenutbildning är en utbildning som handlar om undervisningen av vuxna. Det finns ingen enhetlig definition för vad som betecknas som vuxenutbildning utöver denna breda definition. Denna typ av undervisning kan innebära vuxen grundläggande utbildningen, såsom läroplanen material som används för att förbereda personer för en gymnasieexamen motsvarande intyg, exempelvis en GED. Det kan också innefatta många andra olika typer av fortbildning klasser, av vilka några få vara ganska tekniska och komplicerade.

Generellt vuxenutbildning anses inte vara typisk universitet klasser för dem som har kommit ut av gymnasiet. Även vid det laget, dessa elever är tekniskt vuxna anses detta vara en traditionell högskoleutbildning. Men även om bara går på college efter high school får inte beviljas, kan många högskolor har vuxenutbildning klasser eller kanske till och med en hel vuxenutbildning skolan. Detta gäller särskilt community college.

Det finns många skäl till varför en får välja vuxenutbildning klasser. För det första kan en individ vill få en gymnasieexamen, eller nära motsvarande. För det andra kan vissa personer vara inblandade i yrken som kräver en viss vidareutbildning varje så ofta. För det tredje kan vissa att arbeta mot en högskoleexamen i en icke-traditionell miljö. Det fjärde kanske vissa väljer att vidta sådana klasser för personligt berikande. Alla dessa kunde betraktas som former av vuxenutbildning.

Några av de mest populära typer av vuxenutbildning klasser är GED förberedelser, köra klasser, främmande språk, och yrkesmässig utveckling. I vissa fall, t. ex. GED beredning eller körskola, kan dessa klasser fordras för en av flera skäl. De som får citeringar för att flytta brott, till exempel, kan välja att gå till körskola i vissa jurisdiktioner att undvika poäng, släpps ut på licens och låta dem förmåga upprätthålla en säker förare status. Detta kan bidra till att hålla Bilförsäkringar skattesatser som är lägre.

Det bör noteras att vuxenutbildningen inte endast är tillämplig på mer traditionella instruktions-inställningar är begreppet långt mer omfattande. Till exempel kan en arbetsgivare erbjuder olika typer av utbildning klasser för de anställda. Dessa kan eller inte kan vara direkt knutna till sina jobb. Utbildning av vuxna sker även i fängelse i hela världen som ett led i ett försök att rehabilitera brottslingar.

I en ned ekonomin, tar vuxenutbildningen på ett mycket framträdande roll. Friställd personal kan söka jobb på nytt utbildningsprogram för att ge dem kunskaper andra arbetsgivare kan behöva i deras respektive samhällen. Ofta kan kostnaderna för sådana klasser ges som en del av ett företag avgångsvederlag eller som ett statligt stöd benefit. Those som utnyttjar dessa typer av program kan finna deras förmåga att marknadsföra sig till andra arbetsgivare ökar dramatiskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.