Vad är musikpedagogik?

Music utbildning omfattar undervisning i allt musik-relaterade. Den innehåller musikhistoria, teori och forskning, samt röst och instrumental lektioner. Musik utbildning är viktig, eftersom den kan förbättra en studerandes akademiska färdigheter och social kompetens och samtidigt främja en kärlek och respekt för musik som kan vara en livstid.

historia musik är en viktig del av musikundervisning. Det handlar om att lära sig om inte bara klassisk musik bitar, men också musiker som skrev dem. Historien om sammansättning, instrument och olika typer av musik finns också studier som en del av musikhistorien. Att lära musik har vuxit och utvecklats under tusentals år är viktigt att förstå hur musik är idag.

En annan viktig aspekt av musikundervisningen är musikteori, eller studiet av mekaniken i hur musik fungerar. Intervall, ackord, och typer sammansättning är alla en del av musikteori. Studenter lärande musikteori kommer att bättre kunna analysera musik, om det är modern populärmusik eller mer klassiska stycken, genom att kunna ta upp de metoder som används för att skriva musik. Musikteori lär också eleverna hur man skriver och notate musik.

Att lära sig ett musikinstrument har visat att hjälpa studenter att utmärka sig i andra ämnesområden, såsom matematik, och sång utbildning, finns i körer, musikklasser eller privata lektioner, kan hjälpa en elev med offentliga tal och förbättrad tal vanor. Båda kan hjälpa en elev att lära sig främmande språk lättare. Eleverna kan lära sig läsa noter, självdisciplin, kreativt tänkande och problemlösning, samt förbättra sina sociala färdigheter.

Musik utbildningen startar oftast när barnen är mycket unga, att lära barnen sånger, och spelar på leksaksinstrument. När de blir äldre, många barn ta instrument lektioner eller delta i skolans körer. Musik klasser är också vanligtvis tillgängliga. Det finns också flera examen alternativ för dem som vill ta musiken kurser på högskolenivå. Studerande i musikprogram kan bli professionella musiker, lärare musik eller tekniker studio, bland annat.

Det finns många yrken finns i musikundervisning. Vissa väljer att undervisa i skolan, lära elever hur man ska spela instrument, sjunga, eller båda. Skolan musik lärare är ofta inblandade i produktionen av musik spelar, samt förbereda de studerande för konserter och tävlingar. Andra kan välja att erbjuda privatlektioner. Det finns karriärer tillgängliga som en universitetsprofessor, eller ens som en administratör på en musikskola. Personer som tycker om att arbeta med yngre barn kan njuta av att starta en karriär som pedagog och artist, gör visar att undervisa barn om musik, genom sånger, berättelser, och praktisk spela.

möjlighet att lära sig och uppskatta musik är något som alla borde uppleva. Musik utbildning är viktigt, men det finns många ställen där lärs inte ut på grund av ekonomiska eller tid begränsningar. Uppmuntra skoldistrikt och medlemmar samfundet att stödja musik i skolorna kan ge eleverna en chans att uppleva musik och alla fördelarna med musikutbildning, för sig själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.