Vad är idrottsmedicin?

Sports medicin är ett medicinskt område som är särskilt relaterade till behandlingen av sport villkor och idrottsmedicin. Som deltar i idrottsmedicin området genomgår särskild utbildning för att hjälpa dem att ytterligare förstå några av de vanligaste frågorna i samband med idrott och fysiska skador. Det blir ett alltmer populärt område och efterfrågan på idrottsmedicin specialister växer befolkningen i allmänhet syftar till att bli mer aktiva.

Även läkare är en viktig del av idrottsmedicin området, de är inte de enda de som deltar i idrottsmedicin. involverade Andra exempel dietister, personliga tränare, tränare och sport psykologer. Beroende på det specifika området en person försöker ta sig in, kan den kräva en kandidatexamen eller en examen. Ytterligare några kanske vill fortsätta sin utbildning som bygger på konkurrens om jobben.

Målet idrottsmedicin är att förhindra skador och optimera en sund livsstil. När en skada sker, är målet att sedan se den skadelidande är så nära en fullständig återhämtning som möjligt. I vissa fall kan detta innebära någon märkbar förlust av prestanda, men i andra kan det finnas en betydande förlust.

En del läkare som redan är specialiserade på en form av läkemedel kan ytterligare besluta att specialisera sig på idrottsmedicin. Till exempel kan en ortoped, som redan är en specialist, beslutar att flytta in i området idrottsmedicin. Som att läkare arbetar mer med idrottsmedicin, växer hans eller hennes skicklighet i att behandla dessa skador naturligtvis också. Detta kan vara mycket viktigt, särskilt för professionella idrottsutövare som skadas och är beroende av en bra läkare så att de kan fortsätta tjäna sitt uppehälle.

Det bör också noteras att idrottsmedicin inte enbart är avsedda för professionella idrottare, även om det är vad många kanske tänker på när de hör ordet. Många idrottsmedicinska professionella arbete hela sin karriär utan alla ser en professionell idrottsman som kund. Med allt mer aktiv livsstil individer är idrottsmedicin blir allt viktigare för befolkningen i allmänhet.

I vissa fall kommer de med icke-idrottsskador söker också upp en idrottsmedicin specialist, helt enkelt eftersom skadan är av en typ som normalt förekommer inom idrotten. Detta gäller särskilt ben och problem ligament. En del av dessa skador kan vara mycket svårt att hantera, och en idrottsmedicin specialist kan vara det bästa tillgängliga alternativet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.