Vad är ett sår Expert?

ett sår expert är en läkare som är specialiserad på sårvård. Sår experter kan arbeta i en mängd olika sjukvårdsinrättningar, inklusive kliniker, sjukhus och vårdhem. De kan också behållas i rättsliga fall, då de vittnar om vilken typ av sår i syfte att tillhandahålla information om en fråga som kan visa sig relevant till domstolen. Till exempel, om någon stämmer ett sjukhem för försumlighet, ett sår expert kan kallas in för att vittna om LIGGSÅR formation för att visa att personalen sjukhem handlat försumligt.

I medicinsk praxis, sår experter ge råd och stöd vid behandling av sår, även brännskador, stick, skärsår, och så vidare. Denna läkare eller sjuksköterska kan klä och övervaka det sår som läker, förutom att ge samråd som en del av en sjukvård team. Vissa sår experter väljer att specialisera sig på ett särskilt område av intresse, såsom vård av brännskador eller adress infektion i stick.

Wound förvaltning kan vara en komplicerad process. Det omfattar bedömning av sår, sår rengöring, och utvecklingen av en behandlingsplan som är avsedd att främja läkning och förebygga infektioner. Detta kan omfatta regelbundna sår debridering, där döda och smittade material tas bort eftersom såret läker, tillsammans med kirurgisk vård av sår. Kirurgisk vård kan bedrivas när såren är särskilt komplicerade eller djupa.

Ett sår expert kan också vara inblandade i riskbedömning och förebyggande. Anläggningar där patienterna tillbringar mycket tid i sängen får höra ett sår expert för att minska risken för liggsår. Sår experter arbetar också med människor som diabetes patienter att tala med dem om deras risker för skador och sätt att minska riskerna. I dessa fall såret expert fungerar som en konsult som hjälper till att främja hälsa genom att minska skadan.

Som en juridisk expert, kan ett sår expert vittna på ömse sidor om ett fall, och ibland båda sidor kommer att behålla deras egna experter. I medicinska ansvaret fall, medicinska experter är en mycket värdefull del av ärendet, eftersom de ger information som bygger på erfarenheter, studier av liknande fall, och liknande juridiska situationer. Vittnesmål från en expert kan hjälpa till att bygga upp ett mål mot en viss vårdgivare eller institution eller stödja åtgärder av en specifik vårdgivare genom att antyda att hon eller han har agerat helt korrekt i den givna förutsättningar.

Wound experter kan också delta i kriminaltekniska utredningar där sår kommer upp. Brottmål innebär ofta skador som kan variera från knivhugg sår i händerna på ett mord offret som orsakas av försök till försvar till blåmärken i våld i hemmet. Såret expert kan avgöra hur såret var utsatts och under vilka omständigheter att tillhandahålla mer information om fallet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.