Vad är ett protokoll Officer?

Ett protokoll officer är en person som handlägger ärenden om etikett och protokoll. Många protokoll tjänstemän arbetar för den verkställande delen av nationella regeringar eller i det militära, men de kan också underlätta händelser för universitet, flygbolag och andra institutioner. Målet med ett protokoll officer är att säkerställa att alla uppföranderegler i en situation följs och att alla gäster på en händelse är bekväma och välhållna. Detta innebär att ett protokoll officer hanterar allt från färgen på ett rum lakan till posten musik som spelas för en besökande statsöverhuvud.

Arbeta som ett protokoll officer är krävande och krävande. Huruvida ett protokoll officer arbetar i den diplomatiska kåren, han eller hon måste vara en mycket skicklig och kunnig diplomat. De flesta protokoll officerare talar flera språk, och de är förtrogna med de kulturer och seder i många nationer. De är också utmärkta kommunikatörer, med oklanderlig personligt utseende och beteende. Naturligtvis protokoll befäl är nitpickers för detaljer, och de är också mycket välorganiserade, i stånd att iscensättandet allt från en tre månaders diplomatisk turné för att en formell boll.

Varje gång högt uppsatta statliga tjänstemän möts, ett protokoll officer är delaktig, och ibland flera protokoll officerare behövs för att jämna ut detaljerna i mötet. Detta gäller både nationellt och internationellt, och det är särskilt viktigt i diplomatiska förhandlingar, då en mindre överträdelse av protokollet kan ses som en anledning att avbryta förhandlingarna. Protokoll befäl är också användas för att bereda vägen med möten mellan företag, läroanstalter, vetenskapliga laboratorier, och andra enheter.

När människor besöka främmande länder som företrädare för sina nationer och institutioner, befäl protokoll ofta coach dem att se till att de beter sig på rätt sätt. I Japan, till exempel, en komplex kod beteenden styr många socialt samspel, och det är lätt att bryta denna sociala kod utan att vara medveten om detta, vilket brott till värden. Ett protokoll officer kan säkerställa att sådana överträdelser inte inträffar, vilket gör att samverkan fungerar på ett smidigt och produktivt och visa att besökaren respekterar och värdesätter den kulturella traditioner.

Förutom att vara välorganiserad och kunnig, många protokoll befäl är också anmärkningsvärt ödmjuk. De måste vara villiga att ta ansvar för alla händelser som inträffar på deras klocka, från misstag sittplatser ärkerivalerna bredvid varandra på en statlig middag att misslyckas med att tillhandahålla kulturellt lämplig mat för en besökande gäst, och medan de brukar vistas på stora evenemang, de är i stort sett osynlig. Om ett protokoll officer måste steg framåt i det offentliga, är det ofta på grund av en tabbe har eller är på väg att begås.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.