Vad är ett hem vårdgivare?

Ett hem vårdgivare är en man eller kvinna som ger levande stöd till äldre eller personer med fysiska eller funktionshinder. En professionell kan besöka flera kunder i hela en vecka eller fokus tjänster på en viss person. Hem vårdgivare utföra ett antal städning, matlagning och personlig hygien arbetsuppgifter för att hjälpa sina kunder upprätthålla en hög grad av frihet och oberoende och undvika att släppas in i ett sjukhem eller boende med stöd anläggning. Dessutom ett hem vårdgivare fungerar som en följeslagare till hans eller hennes kunder, utveckla vänskap och tillåta dem att föra en dialog på en regelbunden basis. De flesta av dessa professionella arbete för hemvård organ, även om vissa vårdgivare driver sina egna företag.

Vårdgivare vanligtvis måste vara vid god fysisk hälsa, som kan utföra enstaka tunga lyft, och har förmåga att göra viktiga , omedelbara medicinska beslut. Det är vanligt att ett hem vårdgivare att vara på hans eller hennes fötter större delen av dagen, sopa och dammsuga golv, bereda måltider, diska, byta lakan, och att hjälpa kunder att flytta runt. Han eller hon kan också bli ombedd att göra ärenden, skicka e-post och handla mat. Ett hem vårdgivare kan hantera grundläggande medicinska uppgifter, såsom dosering medicinering, sätter katetrar och kontroll av vitala tecken, efter att ha fått praktisk utbildning av en sjuksköterska.

Många erfarna vårdgivare anser sällskap att vara den viktigaste aspekt av jobbet. Att ha en avslappnad konversation är ofta tillräckligt för att höja andar en ensam individ. Medkännande, kan de berörda vårdgivare göra medborgarna känner sig bekväm och säker, och viktigt. Med tiden vårdare vanligtvis bli nära vän med sina klienter och familjemedlemmar.

En person som vill bli ett hem vårdgivare krävs vanligtvis att ha en gymnasieexamen och några anteckningar i kriminalregistret. Vissa community college och universitet erbjuder utbildningsprogram för vårdgivare som vill förbättra sin förståelse av jobbet, deras meriter, och deras möjligheter till anställning. De flesta nya vårdgivare får klassrummet och på arbetsplatsen utbildning för att lära sig grunderna av den ställning samt deras organ politik, regler och förordningar.

Beroende på arbetsgivaren och arten av ett specifikt jobb, ett hem vårdgivare kan åläggas att delta i kompletterande utbildning att lära sig om specifika sjukdomar eller handikapp, akuta åtgärder såsom hjärt-lungräddning (HLR) teknik och första hjälpen administration. Efter genomgången utbildning och avläggande skriftliga prov, vårdgivare Vanligtvis får CPR certifiering och andra meriter som kan tillämpas på andra jobb i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.