Vad är ett grovkök Maid?

grovkök flicka är en flicka av allt arbete, som ansvarar för en rad olika uppgifter allt från rengöring kastruller i köket till tvättning korridorerna. Ställning grovkök flickan har i stort sett försvann från de flesta hushåll, men historiskt sett skulle grovkök flickan har på botten av hushållets hierarki, och hennes arbete skulle ha varit hårda och till stor del otacksamt. Tidigare grovkök flickor intervjuades om sitt arbete med historiska organisationer liknas vid sina ståndpunkter till en form av slaveri.

I den komplexa organisationen av anställda inom ett hushåll skulle grovkök pigan har gott på botten, rapportering till köksan och kocken. Hon var ansvarig för en rad uppgifter och på grund av sin låga status, skulle hon ha tagit order från många andra anställda i huset, medan de boende i huset skulle sällan, om någonsin, som faktiskt interagerar med grovkök pigan. Som en medlem av "nere", bedömdes grovkök pigor osynliga och mycket hårt arbetande.

Typiskt, var grovkök pigor bland de första att stiga, eftersom de hade för att förbereda huset för alla andra att vakna. En av de första uppgifterna för grovkök flickan skulle ha belysning bränderna i huset och ta ut chamberpots, och hon skulle också ha tända spisen i köket och började förbereda frukost. I många hushåll, grovkök flickan väntade på övre rankning anställda, dukning för dem, att föra ut mat och rensa ut efteråt.

Efter frukost, gjorde grovkök pigor det tunga städarbetet i köket, allt från skur krukor till uppsamlingsöverföringen golven, och de skulle ha torkade golv, slagen mattor, dammat hyllor, och utfört en mängd andra rengöringsuppgifter i huset. Ett grovkök flicka kan också arbeta med hushållsbruk, beroende på hur huset var organiserad.

Den genomsnittliga grovkök pigan hade varit upptagen från före gryningen timmar förrän långt efter mörkrets inbrott, och eftersom av sin låga ställning, skulle hennes lön och jobbrelaterade extraförmåner varit begränsade. Många grovkök pigor fick lite mer än utrymme, styrelse, och akutsjukvård, med få lediga dagar och ingen möjlighet för någon av de lukrativa resterna som övre uppsatta tjänstemän kunde hålla, byteshandel, eller sälja för att komplettera sina löner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.