Vad är ett deltidsarbete?

Ett deltidsarbete är ett jobb där en anställd inte fungerar fullt timmar. Sysselsättningen i ett deltidsarbete har fördelar och nackdelar som måste vägas noga när man tar hänsyn till sysselsättning alternativ. Vanligtvis kommer en anställning tillkännagivande eller lediga platser notering ange om en ställning är hel-eller deltid, eftersom antalet erbjudna timmar är viktigt för många människor. Deltidsarbeten kan också kallas deltidsanställning eller PTE.

En deltidsarbete ofta har den fördelen att mer flexibel arbetstid. Ibland anställda kan åtminstone delvis diktera sina egna scheman, som medför att ett arbete som är i linje med livet och andra behov. Deltidsarbeten kan också erbjuda förmåner såsom rabatter till anställda, och i vissa regioner i världen, så länge anställda arbetar minst halvtid, han eller hon är berättigad till andra anställda också. Dessa vinster kan omfatta sjuklön, försäkringar, inbetalningar till pensionsfonder eller semester. I andra fall är dessa förmåner inte erbjuds, det är en av de största nackdelarna med ett deltidsarbete.

I vissa fall kan ett deltidsarbete vara säsongsbetonade förutom att ha mindre tillgängligt timmar. Många företag, till exempel hyra extra personal under semesterperioden för att säkerställa att deras kunders behov är uppfyllda. Säsongsarbete kan vara ett bekvämt sätt att tjäna lite extra pengar, en del människor, till exempel tar en del tid säsongsarbete jobb vid sidan av ett vanligt jobb. Bör dock människor blir inte vana vid att förlita sig på säsongsarbete, eftersom det är känsligt för konjunktursvängningar.

Den utbildning som erbjuds till ett deltidsarbete varierar. I vissa fall kommer att deltidsanställda skall begränsas till grundläggande ståndpunkter, eftersom bolaget många inte vill investera i omfattande utbildning. I andra fall arbetsgivare erbjuder fler alternativ och flexibilitet, ibland i hopp om att locka långsiktiga heltidsanställda. Precis som i fallet med ett heltidsjobb, då en annan position öppnas i ett bolag, nuvarande anställda kan uppmuntras att tillämpa, vilket flyttar upp genom leden.

Många studenter arbetar deltid jobb att förse sig med ytterligare medel. Arbetar deltid är idealisk för studenter, eftersom det ger dem möjlighet att balansera sina akademiska behov med sin skola behov. Ofta kan en skola erbjuda en lista över tillgängliga deltidsjobb till förmån för studenter, och många städer college medvetet skräddarsy sina öppningar för studenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.