Vad är ett Pharmacy Tech?

Ett apotek tekniker eller apotek tech är en allierad sjukvårdspersonal som hjälper en licensierad farmaceut med förberedelserna av recept och förvaltningen av ett apotek. Många apotek lita på apotek Techs att göra en rad olika uppgifter, eftersom dessa vårdpersonal är billigare att hyra än apotekare, och de finns att arbeta i detaljhandeln samt sjukhusets apotek. Utsikterna till anställning för apotek tekniker är mycket bra, eftersom efterfrågan på apotek arbetstagare tenderar att vara mycket stabil.

I vissa nationer, måste folk få licens för att arbeta som ett apotek tech, då de en utbildning och ta en certifieringsexamen. Andra nationer kräver inte licensieringen, men frivillig licensiering program såsom Apoteket Technician Certification Board (PTCB) i USA erbjuda människor möjlighet att få certifieras. Certifiering kan göra ett apotek tech mer anställningsbara eftersom det visar att han eller hon har ett antal grundläggande färdigheter som anses vara viktiga för apotek arbete.

i apoteket, ett apotek tech tar emot inkommande föreskrifter, kontroller dem för noggrannhet, och förbereder dem. Apotek Techs kan räkna ut eller åtgärd medicinering och fördela etiketter, medan kompoundering behöver göras av en apotekare. Techs kan också driva apoteket med inventering, göra beställningar, springa kassaapparater, och utföra andra administrativa uppgifter, som tar en massa arbete av en farmaceut så att han eller hon kan koncentrera sig på komplexa drog formuleringar och andra frågor. I slutenvård som vårdhem och sjukhus, kan Techs levererar även läkemedel till patienter.

Ett apotek tech kan inte erbjuda information eller rådgivning till patienterna. När patienter begära information om medicinering, måste de enligt en farmaceut. Men Techs apotek ofta få en hel del kunskap om läkemedel och de kan göra saker som att dra en farmaceut uppmärksam på en potentiellt läkemedel konflikt, eller till en dos som verkar konstigt eller olämpligt för en patient. I denna mening, apotek Techs agera som en av de många hindren för att förebygga läkemedelsfel.

Löner för apotek Techs variera beroende på utbildning, certifiering och nivå av erfarenhet. Att arbeta för ett apotek kan komma med sjukvårdsförmåner, en klar fördel, och många apotek kommer att betala för fortbildning för att hålla sina anställda välutbildade och motiverade att stanna. Vissa personer som arbetar som apotek Techs bestämmer slutligen gå in på karriärer som apotekare, och deras arbetsgivare kan hjälpa dem att uppnå detta mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.