Vad är ett Call Center jobb?

Ett jobb callcenter är kundservice arbete som är gjort på en avlägsen bakgrund av en telefon och /eller datorutrustning. De två typer av arbeten call center är inkommande, där samtal tas emot, och utgående, där samtal görs. Ett Call Center jobb kan hemmet, men många call centers har en på plats läge med hundratals anställda.

Företag som kabel-och Internetleverantörer att kreditkortsföretag, flygbolag och många andra ofta outsourca kundservice arbete callcenter som deras anställda vanligtvis inte har tid att spendera på en omfattande kund-frågor. Call Center finns över hela världen, men Indien är ett populärt val för många företag som call center i Indien är kända för att ge högkvalitativt arbete till en låg kostnad. År 2004, den informationsteknik (IT), vilka gör att tekniken i call centers, ökade i Indien av en häpnadsväckande 54%.

Ett jobb callcenter i de flesta länder, inklusive Indien, ofta görs i en avslappnad men professionell miljö med luftkonditionering och ett lunchrum. Vissa larmcentraler är mycket avancerade och kan omfatta en plats gym, cafeteria och uppehållsrum med dataspel och /eller en TV. Några Call Center ge ännu en transferbuss transport för sina anställda. Skift kan vara lång i en call center jobb och arbetstagare kan behöva vara tillgängliga när som helst från tidig morgon till sent på kvällen.

en utgående jobb callcenter efterfrågar arbetskraft att ringa med hjälp av en lista med kontakter och en skriftlig försäljning skript. Detta arbete kallas telefonförsäljning. Utgående Call Center arbetstagare kan göra direkt försäljning arbetet, såsom att be om en donation eller de kan ge mottagarna av deras samtal information och försöka boka tid för utomstående säljare att följa upp. Utgående Call Center arbetstagare kan bli ombedda att upp-sälja eller marknadsföra ytterligare produkter och tjänster.

Ett inkommande call center jobb efterfrågar arbetskraft för att svara på inkommande samtal från kunder. Detta arbete kan vara mer oförutsägbar än utgående callcenter arbete som arbetstagaren inte kan veta vem som ringer med det problemet, klagomål eller begäran om information. Ingående call center arbetstagaren skall ha fördjupade kunskaper om produkter, tjänster och politik på det företag han eller hon företräder. Vissa call center jobb kräver omfattande tekniska kunskaper om produkten eller tjänsten och Teknisk service företrädarna kommunicera med kunder för att felsöka problem med produkten eller tjänsten.

Kundtjänst Specialist, Contact Center representant och att tjänsten lagring är några av rubriker i samband med ett call center jobb. Även om det kanske låter lätt att sitta ned och tala med folk i telefon med för långa arbetspass typiska för ett call center jobb, har call center-arbete många olika delar till den och det är inte något som alla har kompetens att göra och skulle vilja att göra. Att tala till människor med samma ringa skript, eller höra något annat än klagomål och problem, dag ut och dag in, kan vara mycket stressande. Även ett callcenter jobb kräver att en arbetstagare aldrig, under några omständigheter vara oförskämd eller förlora sitt humör på något sätt under samtal och detta kräver mycket tålamod.

På den positiva sidan, en Call Center jobb kan vara bra erfarenhet för dem som är intresserade karriär hantera människor. En post på callcenter jobb kräver vanligtvis ingen erfarenhet så det ger ett bra tillfälle att de med kommunikationsförmåga och tålamod, men utan kontor eller arbetslivserfarenhet. Betala varierar, men i allmänhet, callcenter jobb betala ganska låg, de flesta börjar nära minimilönen. Det är dock möjligt för Call Center att dubbla och tredubbla sin utgångspunkt löner inom fem år om de blir befordrad till ledare, handledare och chef.

De med tålamod, god kommunikationsförmåga och förmåga att hantera en stor mängd samtal per skift kan vara bra att kontakta stora företag att ta reda på om de har call center jobb. American Airlines, ett stort välkänt företag med säte i Fort Worth, Texas, är ett bolag känt för att erbjuda bokningsagenter valet att arbeta hemifrån i callcenter jobb Försiktighet bör iakttas mot arbete hemma annonser som låter för bra för att vara sant eller företag som begär ersättning för utbildning. Better Business Bureau (BBB) och Federal Trade Commission (FTC) kan kontaktas för att kolla legitimiteten för teletjänstcentraler. Förmåga och vilja att känna med kunden samt samvetsgrant företräda bolaget är två attribut som kan bidra till framgång landning och behålla ett arbete callcenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.