Vad är ett CAD-operatör?

mer korrekt kallas en datorstödd konstruktion operatör, CAD verksamheten specialist är en person som är väl insatta i användning av mjukvara för att skapa innovativa och kreativa designer för ett antal produktionsanläggningar varor och slutprodukter. Det utbud av design alternativ för en kvalificerad CAD-operatör varierar från maskiner och verktyg som kan användas för att skapa produkter på förpackningen och strukturella skapandet av själva produkterna.

Grundläggande för arbetet med CAD-operatörer är förmågan att utforma eller ingenjör modeller för varor och produkter inom en viss bransch. Använda programvara för att genomföra utformning ger CAD-operatören tillhandahålla 3D-modeller som kan ge visuell påverkan på en presentation för en ny produkt. Tillsammans med de modeller som får AutoCAD operatören välja att skapa detaljerade ritningar och ritningar som stöd i tillverkningsprocessen, samt gnistbildning några marknadsföring idéer för den nya produkten.

CAD-operatör har blivit en viktig del av näringslivet. Moderna datorstödd design metoder, förutom att kunna ge mönster i en relativt kort tid, har också visat sig vara mer kostnadseffektivt än de metoder som använts under tidigare år. På grund av dessa två faktorer, många företag väljer att föra in de aktörer som en del av det kreativa avdelningar, liksom i forskning och armar utveckling av företaget.

Det finns ett antal industri typer som omfattas av tjänster av ett CAD-operatör. Arkitektur är ett utmärkt exempel på dessa förmåner. Datorstödd konstruktion kan användas i den grundläggande projekteringsfasen, liksom i utarbetandet av presentationen modeller och även att skapa ritningarna som används för byggnation. På liknande sätt kan CAD-operatören hjälp i klädindustrin, särskilt med kläddesign. Några andra vanliga program för yrket som datorstödd konstruktion omfattar mekanik, trädgård och landskap design och belysning för offentliga och privata byggnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.