Vad är en trend Spotter?

En trend fläckat är någon som specialiserat sig på att identifiera nya trender. Många trend spotters arbete inom modeindustrin, men de fungerar även i datorer, teknik och en mängd andra områden. Sysselsättningen i detta område kräver en omfattande kunskap, tillsammans med utbildning i psykologi för att förstå hur trender uppstår och varför vissa tendenser få plockas upp, och andra inte. Många större företag anställer trend observatörer för att hålla ett öga på sin industri, med målet att vistas före konkurrenterna.

Trend spotters omkring på gatorna i de större städerna på jakt efter nya trender som skulle kunna anpassas av sina moderbolag. Städer som New York, Paris och Tokyo är ofta problemområden trend observatörer, eftersom dessa städer har en mycket kunnig, utbildad befolkning som ofta driver trender. Styles sett på gatan i New York, till exempel, ofta tas upp i andra amerikanska städer genom en trickle-down effekt.

När identifiera nya trender, en trend fläckat har att avgöra om de trender kommer att förbli på modet under en längre tid, och hur framgångsrika dessa trender kommer att bli. Vissa tenderar att vara begränsat geografiskt, sällan sprids utanför en liten region, vilket skulle vara lönsam för tillverkarna. Andra har potential att sprida sig, särskilt om de får en knuff.

Trend observatörer anser att historien om trender, varav många är cykliska och rapportera, fotografier och annat material tillbaka till de företag som hyr dem . När det gäller snabbt ökande tendenser måste företagen kunna röra sig i produktion snabbt att fånga på marknaden, och stora företag tävlar att vara den första att komma ut med en produkt som vänder sig till en ny trend. Som en allmän regel, ju mer företag som producerar något, desto mindre önskvärt det än blir, så det är viktigt att vara steget före, så att modemedvetna människor känna att de köper i framkant.

trendspaning och trendanalyser är viktiga i en mängd olika branscher. Smarta trend observatörer, till exempel, förutspådde många av utvecklingen inom Web 2. 0 rörelsen, som fokuserar på användarskapat innehåll, och många av dessa individer lyckats vända en vinst genom att skapa produkter som riktar webben 2. 0 demografiska. Trendspaning spelar en roll i utvecklingen av nya kläder mode, hårdvara, bilar, arkitektur, konst och så vidare.

För att bli en trend fläckat, någon vanligtvis får en bred utbildning i branschen han eller hon är intresserad av att arbeta för. Till exempel skulle en modetrend fläckat gå på college för en mode grad och arbeta och studera i modebranschen. Många blivande trend-spotters också studera ekonomi, och psykologi att stärka deras anställbarhet som trenden spotters. Efter att ha fått en insatt i mekaniken och branschens historia, kan trenden fläckat börjar arbeta i avdelningar inom företaget som förutsäger trender, långsamt arbetar till rang av en tjänsteman trend fläckat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.