Vad är en teaterregissör?

En regissör är en viktig del av varje spel, som fungerar som handledare och visionära någon produktion. Han eller hon måste tjäna som en tusenkonstnär, veta tillräckligt om varje aspekt av produktionen så att de tillsammans som en enda enhet. Även om ingen särskild utbildning krävs för att bli en teaterregissör, de mest grundläggande färdigheter som behövs är förmågan att kommunicera väl, grundläggande tekniska kunskaper och en visuell känsla av hur objekt fungerar på en scen.

Många regissörer har en allvarlig bakgrund i litteratur och drama. Några av världens bästa universitet ägna avdelningar till utbildning och utbilda chefer. Den flitig regissören kan ha en mängd olika grader från grundutbildningen, forskarstuderande och även forskarutbildningen. Även utbildning kan vara till stor nytta för en teaterregissör, är det ingalunda är helt nödvändigt och är bäst när de tillämpas i samförstånd med andra färdigheter.

Även sakkunniga kan diskutera det primära fördelarna med en regissör, en av den viktigaste kompetens är en extraordinär förmåga att kommunicera och motivera. Förutom att repetera aktörer, skall direktören samordna med designers för att bestämma utseende, ljud och känsla av produktionen. Beroende på budget av showen och sammansättningen av teatersällskap kan dessa designers är specialiserade på belysning, ljud, scenografi, kostym, eller smink. En styrelseledamot måste kunna kommunicera sina planer och idéer för att dessa experter, samtidigt som de kan utöva kreativ frihet och uppmuntra dem att föreslå nya idéer. Precis som ledare på en rodd besättning, en teaterregissör måste se till att alla drar åt samma håll på samma gång.

För att bättre kunna kommunicera med sina designers, en teaterregissör måste ha grundläggande kunskaper inom tekniska områden av teatern. Genom att känna till vad som är möjligt att uppnå på scenen, en regissör kan spara alla mycket tid och huvudvärk. Även om det är omöjligt att vara en expert inom alla områden av teatern, kan nybörjarregissören vill ta en grundläggande klass i varje område, att bekanta sig med de verktyg och möjligheter inom området.

Modern kultur är uppbyggd kring filmen mycket mer än levande teater, vilket leder till allvarliga missuppfattningar om hur scener och spelar titt på scenen. När oförmåga att använda närbilder, zoomningar och dramatiska nedskärningar, en teaterregissör måste kunna kommunicera subtextual information genom att veta hur man berättar skådespelarens var att stå och hur man rör sig. Blockering, som den kallas, är en underskattad del av teaterns regissörens jobb, men det är fortfarande mycket viktigt att varje framgångsrik produktion. Om din kvinnliga huvudroll död scen är blockerad av en soffa och två extra, kommer publiken vård inte. En framgångsrik regissör kommer att kunna visualisera en scen och placera folk, möbler och rekvisita effektivt.

Den viktigaste aspekten av att vara en teater regissör får syn. Även om kreativitet inte kan läras ut, kan talang bli väckt och fokuserad genom praxis, scen arbete och praktisk erfarenhet av scenen. Många stora regissörer kommer att börja som dåliga, och kunna lära av sina misstag och litar på sina egna idéer. När en regissör lyckas vara både fokuserad och öppen för förslag, både tydlig och ödmjuk, kommer hon verkligen kunna stora verk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.