Vad är en rollsättare?

mer korrekt kallas en talang, är den rollsättare en nöjesindustri proffs som syftar till att identifiera potentiella kandidater för arbetet på scenen, i TV eller i filmer. Begreppet "rollsättare" inte används inom nöjesindustrin i allmänhet, en talang agent representerar utövande konstnärer, medan en rollbesättare hjälper rösterna konstnärer i ett projekt. Agenten kan fungera som en oberoende agent eller arbetar för en talang agentur. Gjutning tjänstemän får också fungera som modellagenser hjälpa olika kunder att hitta och anställa modeller för kläder linjer eller för reklamkampanjer.

rollsättare arbetar ofta i nära samarbete med gjutning direktörer. Det är dessa chefer som initierar vad som kallas en gjutning samtal. En gjutning samtal är helt enkelt ett tillkännagivande av en ny produktion fordonet som är på väg att provspela underhållare för roller inom produktionen. När en rollsättare underrättas om denna uppmaning till audition, han eller hon börjar söka efter artister som är rätt för den nya produktionen och försök att säkra en audition för de utövande konstnärer.

Det är viktigt att notera att en rollsättare skiljer sig från en talangscout. Talang scouter normalt arbetar för produktionsbolag. Däremot är det rollsättare mer sannolikt att i samband med talang organ som representerar ett brett spektrum av utför kunder.

Samtidigt som rollsättare inte identifiera potentiella talang för en produktion och låter artisterna att närvara vid gjutning samtalet agenten mycket sällan följer artister till gjutning samtal själva. Istället går den utövande genom en nybörjar audition med en gjutning direktör som i sin tur kräver tillbaka utövande konstnärer som visar ett verkligt löfte för en andra audition med produktion regissör och producent. Därför hjälper rollsättare att bana väg för den utövande konstnären, men det åligger den utövande att säkerställa intresse och stöd av teamet som producerar underhållning funktionen och hyras för projektet.

Även om de roller som olika underhållning medel avsedda att vara väldefinierade, är det inte ovanligt att anställda som kan fokusera på att få gjutning kräver kunder och generalagenter talang som kan välja att representera skådespelare, sångare och andra artister att kallas helt enkelt agenter. I alla situationer, får agenten normalt en provision på alla som utför uppdrag som är säkrade på grund av agentens ansträngningar att skapa den utövande konstnären och produktionsbolag tillsammans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.