Vad är en radio Promoter?

Radio åtgärder är ett område som omfattar två olika typer av initiativtagarna. Ett alternativ är att främja nya utgåvor av artister, som arbetar med radio till att skapa intresse och speltid för nya inspelningar. En annan typ av radio promotor arbeten för stationen och försöker få reklam från lokala företag, och generellt öka synligheten för den radiostation inom dess viss marknad.

På radion promotorn som jobbar med artister, är den viktigaste funktionen för att få speltid för utövarens senaste versionen. Detta är vanligtvis uppnås genom att kontakta primära och sekundära radiostationer i varje marknad, och se till att de har en kopia av utsläpp och uppmanade dem att ge in en chans att höras av den lokala lyssnande publik. Med tiden behöriga radio initiativtagare bygga upp samförstånd med stationsförvaltare, deejays och andra som är involverade i beslut om vilka låtar att spela eller inte spela.

En radio promotorn arbeta med flera olika genrer av musik, vilket innebär att han eller hon kommer att få till stånd en fortgående förbindelse med radiostationer som når olika typer av lyssnande publik. För detta ändamål kan promotorn arbetar också med radiostation att planera intervjuer med den utövande konstnären eller låta leverera gratis exemplar av den nya utgåvan som kan ges bort i stationen sponsrade tävlingar.

Alla har inte förmågan att fungera som denna typ av radio promotor. Framgångsrika projektledare tenderar att vara utåtriktad individer som har lätt att få kontakt med alla typer av personligheter. Dessutom måste den sökande kunna förutse eventuella invändningar från DJs och kunna övervinna dem för att säkra speltid för sin klient. Slutligen måste radion promotorn skall organiseras, eftersom uppgifterna för att nå hundratals radiostationer snabbt och effektivt är absolut nödvändigt om främjande insatser är att vara framgångsrika och lönsamma.

En radio promotor som arbetar för en radiostation är ofta i uppdrag att ansvaret att ta in intäkter via radioreklam. Initiativtagaren söker upp och säkrar verksamheten från lokala företag och andra organisationer, vilket visar att varje kund hur kör radio annonser med sin station kommer att öka sin närvaro i samhället. För att bli framgångsrik på denna typ av radio kampanjer, måste den sökande ha ett grepp om försäljnings-och marknadsföringsstrategier, förstår vad den lokala marknaden och har förmåga att kommunicera med kunder på ett effektivt sätt.

Radio initiativtagare till båda typerna har ofta stödpersonal för att hjälpa dem med deras insatser. Det stora insats som krävs för att täcka stora marknader och kontakter enbart är ett heltidsarbete. Assistenterna kan ofta hjälpa till med att hålla dokumentation för, vilket gör telefonsamtal för att få tillträde till radion initiativtagare, och även hantera frågor och problem från klienter på baksidan slut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.