Vad är en polysomnographic-tekniker?

polysomnographic tekniker övervaka och utvärdera folks sömnmönster med hjälp av data från vila studier. Dessa studier, som kallas polysomnographies, vanligtvis utförs i kliniska miljöer som t. ex. sjukhus eller sova centra. Personer med sömnproblem som insomnia, snarkning eller skräck natt får närvara en sömn centrum för en bedömning. När en fullständig utvärdering av data som samlats in, de polysomnographic teknolog och läkare övervakar studien kommer att diskutera diagnos och behandling så är lämpligt.

Patienterna fyller i regel i ett formulär eller intervjuas före gå en sömn centrum. Denna information hjälper sova läkaren och polysomnographic teknikern välja den lämpligaste typen av sömn studie. När patienten anländer är polysomnographic teknikern ansvarar för att informera patienten om vad som väntar under sitt besök på avdelningen eller centret. Den teknikern eller en assistent upprättar sedan patienten övervakas sova.

Sleep studier övervaka flera funktioner som är väsentliga för hälsosam sömn, bland annat aktivitet i hjärnan, hjärtat, ögon och muskler. Sensorer är vanligen knutna till patientens ansikte, hårbotten, och ibland andra delar av kroppen. Patienten får sedan stå ensam för att försöka sova. Data från sensorerna skickas till teknikern dator i ett separat rum. Han eller hon tittar på patientens sömn via kameror, med anteckningar om sömn händelser såsom snarkning eller rörelse.

När sömnen studien är klar, ett polysomnographic teknikern måste bedöma datoruppgifter och tagit anteckningar. Han eller hon sedan analyserar dem och arbetar med en läkare så en lämplig diagnos och behandling plan kan utvecklas. Patienten kan återvända till kliniken vid en senare tidpunkt, där polysomnographic teknikern kan ge stöd och tala honom eller henne genom de behandlingsalternativ.

Arbeta med patienter och vårdpersonal förutsätter god kommunikationsförmåga. Polysomnographic teknologer måste även ha ett öga för detaljer, såsom felaktigheter i datorn data kan resultera i en felaktig diagnos. Sov studier sker ofta på natten, och det är därför viktigt att polysomnographic teknikern är bekväm med arbetstid OSÄLLSKAPLIG timmar.

utbildning krävs för att bli en polysomnographic teknikern varierar beroende på plats. I USA finns det olika vägar in i området, men en associerad examen i polysomnografi eller ett närliggande område är ofta föredras av arbetsgivarna. De som har genomgått lämpliga kurser eller verksamhetsförlagd utbildning kan ta ett prov på att bli erkänd av styrelsen Registrerade polysomnographic Technologists (BRPT). Mer information finns från American Association of Sleep tekniker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.