Vad är en ljudtekniker?

En ljudtekniker driver och underhåller ljud utrustning som används för TV, film, teater och konserter. Ljudtekniker hyrs av en kund för att se till ljudeffekter till en händelse, inspelning eller prestanda uppfyller etablerade standarder. Detta är ett växande område, med en ökning av möjligheter till sysselsättning projiceras in 2016 av US Bureau of Labor Statistics.

Det finns flera olika typer av ljud ingenjörer som är specialiserade på olika aspekter av jobbet. Ljudutrustning tekniker inrätta och driva högtalare, mikrofoner, blanda skivor och annan inspelningsutrustning. Ljudutrustning tekniker jobbar på konserter, presskonferenser, sportevenemang och andra presentationer. Ljudteknik tekniker är ansvariga för de maskiner som Spela in, mixa och återge musik och andra ljudfiler. En god teknisk tekniker skulle kunna fungera i många av de platser en ljudutrustning tekniker gör. En ljudtekniker har ett nära samarbete med tillverkare, konstnärer och regissörer se till att önskade ljudeffekter uppnås. Ljudtekniker också ofta arbetar med film efterproduktion.

Många program finns för dem som vill bli en ljudtekniker. De flesta ljudtekniker avslutad yrkesinriktad program eller har ett intresseföretags examen. On-the-job träning hjälper ingenjörer förfina sina färdigheter. En ljudtekniker kan också avlägga en lärlingsutbildning, vilket förbättrar kompetens och stöd i arbetsförmedling. Ibland ett tillstånd examen krävs innan en ljudtekniker får börja arbeta. Många arbetstagare inom detta yrke arbeta sig upp från "gofer" och assistent positioner.

Att vara en ljudtekniker krävs kunskap om datorer och annan teknisk utrustning. En ljudtekniker måste också kunna anpassa sig till ny teknik som utrustning innovationer hända ofta. En konst bakgrunden kan hjälpa dem som arbetar på teatern eller med artister. Som i många yrken, kundservice och människor färdigheter är viktiga, som ljudtekniker arbetar med en mängd olika kunder. God hörsel och förmågan att fokusera på detaljer för en lång tid också tillgångar, så länge timmar justera utrustning eller arbetar i en inspelningsstudio kan krävas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.