Vad är en katolsk skola?

En katolsk skola är en skola som drivs av den katolska kyrkan och syftar till att ge, utöver en konventionell utbildning, en grundlig utbildning i religion och teologi. Katolska skolor också starkt uppmuntra, för att inte verkställa, deltagande i det sakramentala aspekterna av kyrkan. Dessa skolor är ganska vanliga och finns över hela världen. Det finns katolska skolor för alla utbildningsnivåer, från förskola genom college. I allmänhet katolska skolor tenderar att vara ganska dyra eftersom de inte finansieras av staten.

Även om en katolsk skola tenderar att ha en stark religiös inriktning, denna inriktning normalt inte ske på bekostnad av andra aspekter av skolgång. De flesta katolska skolor är mycket selektiva i sina lärare och tillämpa en strikt läroplan. Idrott och andra fritidsaktiviteter är också en integrerad del av nästan varje katolsk skola, precis som i sekulära skolor. Många katolska skolor placera en la betoning på disciplin i syfte att förbättra karaktären av sina elever. Ofta måste studeranden har uniformer eller, åtminstone, överensstämma med en strikt klädkod.

behandling av icke-katoliker kan vara en punkt av påstående på en katolsk skola. Det finns mycket få katolska skolor som inte tillåter att icke-katoliker att delta, eftersom de flesta katolska administratörer är ivriga att sprida tron. Generellt sett är dock reglerna i den katolska skolan kommer att anges att alla studenter, icke-katoliker med, måste komma på religion klasser och deltar i de andra religiösa övningar praktiseras på skolan. Vanligtvis handlar det gå massa och några andra religiösa ceremonier.

Obligatoriskt religion klasser vanligtvis utgör huvuddelen av den religiösa utbildningen av en katolsk skola. Sådana klasser behandlar ämnen såsom kristna moralen, bibelstudier och etik. Ibland är kursplanen beslutas av stiftet, eller administrativt område, som skolan tillhör. Andra gånger, skolan eller de särskilda lärare religion bestämmer vad som ska undervisa. Klasserna är inte enbart att utbilda studenter i läran om kyrkan, men också för att vägleda dem i levande livet för goda katoliker.

Det viktigaste argument som att de flesta människor har om katolska skolor är priset. De höga kostnaderna för medverkan barer många potentiella studenter att delta. Ibland kommer skolan att kunna erbjuda ett betydande ekonomiskt stöd, men det är inte alltid fallet. När sådant stöd inte är tillgänglig, katolska skolor kan bli något exklusivt, catering bara de med en viss grad av socioekonomiska välstånd. Detta kan leda till en brist på mångfald, som många tror besegrar budskap för godkännande predikas av kyrkan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.