Vad är en karriärcoach?

En karriär eller jobb coach är någon som har specialiserat sig på att hjälpa människor att hitta och uppnå sina karriär drömmar. Eftersom många människor är missnöjda med sina jobb, är det område som en som hela tiden växer. Människor hyra typiskt karriär tränare för att hjälpa dem tillbaka in i arbetskraften, lyckas i en position, eller hitta ett jobb som passar perfekt med deras personlighet och mål livet. Karriär tränare är utbildade av organisationer som fokuserar på livet coachning och självförbättring.

Vanligtvis en karriärcoach börjar med att ställa en rad frågor som är utformade för att arbetslivserfarenhet och mål livet. Dessa frågor är också för att fastställa kvalifikationerna för eventuella positioner, och att förstå personligheten hos kunden. Efter inspelningen svar och tänka på dem, karriärcoach pratar med kunden om hans eller hennes styrkor och svagheter, och de två prata med varandra om önskade målen.

Om det skulle kunden som ett eller flera mål , till allt från mål klättra företagets stege till en position mer makt till ett mål att bedriva högre utbildning. Dessa mål är avsedda att slutligen placera kunden i ett jobb där han eller hon verkligen tycker, och att de ofta innehåller aspekter av självförbättring och ärlig självbedömning. När målen anges, klient och coach tala om en tidslinje för att uppnå dem och flyttar partnerskap till nästa etapp.

När mål har fastställts och Kunden arbetar mot dem, erbjuder karriärcoach uppmuntran och råd. Denna uppmuntran kan ta formen av gratulera kunden för att uppnå delmålen, eller det kan vara mer komplexa och delaktiga. En karriärcoach kan till exempel ge information om lediga jobb och tips erbjudande på det bästa sättet att ansöka om särskilda ståndpunkter. När kunden identifierar jobb som han eller hon vill ansöka om, kommer karriärcoach hjälpa klienten tillsammans ett program och han eller hon kan hålla håna intervjuer att slappna av och förbereda kunden.

Det finns ett antal sätt att hitta en karriärcoach. En Internet-sökning efter "karriärcoach" och din region kommer att ge en riklig lista. Du kan också be vänner om de vet någon som har använt en coach, eller du kanske söka upp rekommendationer via Internet forum och anslagstavlor. När du inte hittar flera kandidater, fråga om kvalifikationer och filosofi att hitta en karriärcoach som kommer att vara en bra passform.

Om du är intresserad av att bli en karriärcoach, vill du troligen att starta beredning i college med klasser i psykologi och näringsliv. Många organisationer erbjuder utbildning för karriär tränare, och du kanske vill se över sin litteratur att få information om krav och kvalifikationer. Om du vet en karriärcoach, överväga att be honom eller henne om organisationer som erbjuder coach utbildning, och be om rekommendationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.