Vad är en grafiker?

En grafiker är en hantverkare som komponerar visuellt material för utskrift eller digital visning. Ursprungligen skulle en grafiker skapa skyltar som kan överföra broderier på papper. Nu plattan beslut är automatiserat Om skyltar krävs insatser på alla, och den grafiska konstnären gör det mesta av sitt arbete helt digitalt, på en dator.

Annonser i tidskrifter och tidningar och på webben är alla skapade av en grafisk konstnär. De kan skapa bilden, eller får använda fotografier eller lager bildspråk. Texten består av en copywriter, och den grafiska konstnären ansvarar för att välja rätt teckensnitt, färg och placering för maximal effekt av meddelandet. Grafiker är oftast kommersiella artister, men det finns fler och fler grafiska konstnärer som arbetar helt på digitala medier som producerar konst-det vill säga konst vars syfte är att inte sälja en produkt eller förmedla ett budskap, men är tänkt att framkalla en känsla , förmedla en känsla eller presentera en stämning.

En grafisk konstnär behöver en fast grund i disciplinen av bildkonst-sammansättning, färglära och så vidare. En dåligt sammansatt annons med motstridiga och irriterande färger, kommer att snabbt förbisedda av potentiella tittare. Grafiker arbetar inom en särskild programvara, såsom Adobe Photoshop eller Corel Draw, men producera bilder i ett standardformat, antingen för kamera-reproduktion att skriva ut, eller för online display. Dessa dagar, en grafiker måste också kunna skapa animerade bilder och även video.

En grafisk konstnär kan ta ett fotografi av en individ och "klippa ut" och införliva huvudet till kroppen av en annan person, sätta en politiker huvud på kroppen av en person i en bikini, för exempel. Humor både hög och låg är vatten på den grafiska konstnären kvarnen. Med tillräcklig grad av skicklighet och gott om tid, en grafisk konstnär idag kan konstruera utarbeta scener helt från datorgenererade former, med hjälp av noggrann införandet av konsistens, färg, reflexer och skuggor. Datorgenererade karaktärer har medverkat i filmer. Det finns viss anledning att tro att grafiker skapar framtidens stjärnor, som aldrig kommer att ha ett kött och blod existens alls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.